Gabriela Firea despre chinul trecutului: ”Am fugit cu ce aveam pe noi”

Gabriela Firea provine dintr-o familie cu mijloace financiare modeste, din Bacău, cu mama, Veronica, vânzătoare, și cu tata, Ioan, muncitor necalificat pe șantier cu probleme cu băutura, predispus la violență domestică. Actualul lider PSD, cu două surori și un frate, alături de părinții lor, ocupau o casă cu două camere. Iar la 16 ani tânăra Gabriela a fost părăsită de primul iubit din cauza situației sale financiare modeste.

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, femeia de 48 de ani a făcut o incursiune în trecut, în copilăria și în adolescența marcată de lipsuri, de umilințe chiar. ”Îi mulțumesc mamei mele că a compensat din tot sufletul ei privațiunile financiare pentru noi toți. Tata, Dumnezeu să-l odihnească!, a fost cel care a determinat situația noastră mai dificilă, părinții au și divorțat când eu aveam 13-14 ani, dar noi l-am iertat. Cea mai mare umilință e să iubești pe cineva și să-ți spună că nu-ți poate întoarce sentimentele fiindcă nu ești la același nivel financiar cu el. Poți trece peste un astfel de moment, dar nu-l poți uita”, a povestit Gabriela Firea.

A vorbit cu emoție și cu respect despre mama ei, în vârstă de 70 de ani, un catalizator de energie în familia ei: ”Sufletește, încerc să-i ofer mamei cât se poate de mult. Mama a compensat prin iubirea ei infinită toate lipsurile. Semăn cu ea. Surorile mele spun că eu am luat toată energia mamei și nu le-am mai lăsat și lor. Mama e cea care mă încurajează de fiecare dată, e cea care unește familia. Stau și mă gândesc dacă eu sunt o mamă atât de bună. Din dorința de a face lucrurile bine, uneori duc în teorie relația mea cu copiii. Gândesc prea mult, iar când vine vorba de iubire trebuie să-ți arăți sentimentele, nu să te dozezi că poate deveni copilul prea răsfățat”, a mai spus femeia politician.

Gabriela Firea este cea care și-a convins mama, la 14 ani ai săi, să divorțeze de tatăl violent și alcoolic. ”Ne temeam pentru mama, pentru viața ei. Eu fiind o fire hotărâtă i-am zis într-o zi că trebuie să plecăm. Într-un oraș mic, rușinea e la mare rang, femeile acceptă să fie chinuite, bătute, umilite, copiii să accepte violențe, de gura lumii. A fost foarte greu să o conving pe mama, dar i-am zis că e ultima șansă ca noi să putem termina studiile, iar ea să rămână cu integritate fizică. Într-o noapte ne-am strâns lucrurile, și-am fugit cu ce aveam pe noi la bunica și sora mamei, care locuiau împreună. Tata a urmărit-o pe mama, a fost foarte greu, cumplit. Dar încă o dată subliniez că l-am iertat de tot și ne ocupăm de ceea ce este creștinește. Tata a avut probleme cu serviciul, cu băutura, dar am avut grijă să aibă unde să stea, apoi haine, alimentație, medici. Noi nu l-am abandonat, în ciuda celor întâmplate în copilărie”, a comentat Gabriela Firea.

Citește și

Vlad Voiculescu: ”Am vânturat idealuri în campanie”. Mesaj pentru Florin Cîțu: ”Să fie curajos”