Gabriela Firea atacă după ce Capitala a depășit rata ”scenariului roșu”: ”Prefectul asta face”

Autoritățile române au anunțat astăzi 3.920 de cazuri noi, dar vorbim de o zi de duminică, se preconizează ca mâine să crească din nou la peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bucureştiul a înregistrat azi peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție. Concret, indicele este 3,02 la mie în București.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise. Activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie sistată când incidența este peste 3 la mie. Atingerea pragului de 3 la mie ar putea afecta și învățământul.

Gabriela Firea a precizat că populația Bucureștiului este mult mai numeroasă, aproape 3,5 milioane de locuitori, decât cea anunțată de autorități, de 2,2 milioane de locuitori. ”Scenariul roșu nu se poate aplica, atâta vreme cât rata de infectare se raportează la o cifră a populației de acum 10 ani, care nu mai este de actualitate. Prefectul este în concediu, nu putem noi convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Politicienii preferă să se îmbolnăvească toți elevii, toți părinții, toți bunicii, toți nepoții doar ca să nu închidă școlile, pentru că un sondaj făcut relevă că peste 70% din părinți nu vor să se închidă școala”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Citește și

Traian Băsescu, măsuri dure propuse anti Covid-19

No Comments Yet

Comments are closed