Gabriela Firea a demisionat: venise cu hârtia gata scrisă

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al familiei. Decizia acesteia vine după dezvăluirile din scandalul privind „azilele groazei”.

Gabriela Firea a demisionat vineri din funcția de ministru al familiei, în urma unei discuții avute cu premierul Marcel Ciolacu. Potrivit informațiilor Libertatea, Firea venise cu demisia gata scrisă, convinsă că acesta este scopul convocării la Palatul Victoria.

Se declară victima unui linșaj mediatic, îi lovește pe toți

Imediat după demisie, Firea a postat un mesaj pe Facebook în care se declară victima unui linșaj mediatic menit să-i împiedice candidatura la Primăria Capitalei. În același mesaj le apără pe prietena sa, Ligia Enache, și pe sora sa.

„Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate”, susține Firea.

„Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor.

Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!”, a precizat aceasta.

”Sunt complet nevinovată”

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general.

Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcții politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei”, a adăugat Firea.

Demisia lui Firea apare în contextul scandalului azilelor groazei din Voluntari dezvăluit de publicațiile Centrul de Investigații Media și Buletin de București încă din februarie 2023, scandal transformat în anchetă a DIICOT.

Citește și

De ce nu are Denise Rifai nici soț, nici copii: ”Nu s-a întâmplat așa”