--> -->

Gabriel Moura, înainte de debutul la Gaz Metan: ”Depindem doar de noi”

Gaz Metan Mediaș va întâlni astăzi Universitatea Craiova în Bănie, de la ora 20:00, ambele formații făcând transferuri importante în această iarnă. Medieșenii au transferat jucători de la FCSB (n.r. Ioan Hora), Dinamo (n.r. Gabriel Moura) și CFR Cluj (n.r. Butean), în timp ce Universitatea Craiova a oferit cel mai spectaculoasă mutare după ce a reușit să-l înregimenteze pe Nistor de la Dinamo cu doar 270.000 de euro.

Gabriel Moura a vorbit înaintea acestui meci despre planurile sale la Mediaș, dar și despre meciul din Bănie.

”Este o plăcere să fiu aici, să joc un unul dintre cei mai buni antrenori din România, voi da totul pentru a-mi ajuta colegii să mergem în play-off. Noi depindem numai de noi, sper ca foarte repede să fim calificați. Va fi foarte greu cu Craiova, dar ne-am antrenat toată săptămâna pentru a merge acolo și a lua toate punctele puse în joc”, a declarat fostul fundaș dinamovist.

Edi Iordănescu a promis că dacă va intra în play-off va da mai multe șanse și tinerilor din echipă. Mai ales că în această iarnă a mai fost adus un jucător de mare viitor, Rareș Dogaru, pe care l-au descoperit la o echipă în județul Prahova.

”Butean e jucător debutat de mine în prima ligă și nu mi-a fost niciodată teamă să promovez tineri, mi-am asumat, pentru că dacă-i bagi la timpul potrivit ar însemna o șansă imensă în cariera lor. Dogaru Rareș are 16 ani, juca în județul Prahova, în Liga a III-a, l-am adus aici, l-am văzut, a fost în probe chiar în perioada meciului cu Viitorul de acasă, mi-a plăcut, e cu noi aici. Și-i vom da șanse. Dar acum e momentul pentru experiență ca să intrăm în play-off.

Noi am venit acasă din Spania și trei zile ne-am antrenat pe gheață. Poate alții au mai multă șansă, e clima mai bună, aici au fost temperaturi negative noaptea, nici nu ne-am mai antrenat dimineața ca să-i dăm timp terenului să-și revină. Ne-am dus undeva la ora 15:00 și tot am găsit terenul înghețat. Alternativa e să te duci pe un sintetic, dar e alta dinamica mingii, altă expunere ai pe sintetic, apar tendinite. Asta e problema, ce facem noi până la meci, unde ne pregătim, prin săli? E foarte greu. Trebuie să se ia în calcul alt campionat, primăvară toamnă, e din ce în ce mai greu de gestionat”, a declarat Edi Iordănescu într-o conferință de presă.