Gabriel Firea nu uită și nu iartă în relația cu Robert Negoiță: ”Să le tăiăm și să le împărțim în șase?!”

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat la Antena 3 că propunerea susținută de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, de desființare a Primăriei Capitalei și transferarea atribuțiilor către sectoare, nu se poate realiza nici legal, nici practic.

”Țevile nu pot fi tăiate și împărțite în șase”

„Îi transmit faptul că ar trebui să fie modificata Constitutia Romaniei. Dacă domnia sa crede că putem organiza un referendum pentru a desfiinta ceea ce este de fapt o unitate administrativ-teritoriala, Bucurestiul….(râde). UAT-ul este municipiul București.

Cele 6 sectoare ale Capitalei, foste 8 raioane, înseamnă subdiviziuni administrative. Practic domnul Negoiță vrea să desființeze orașul și să rămână, ca să luăm modelul francez, districtele, cartierele. Nu este posibil așa ceva din punct de vedere constituțional și legal.

Dacă nu ne place ceva și nu putem să ajungem undeva asta nu înseamnă că trebuie să desființăm. Și ce s-ar întâmpla cu rețeaua de termoficare? Țevile nu pot fi tăiate și împărțite în șase!

De asemenea, cu transportul ce facem? Vom avea transport pe cartiere? Adică locuitorii din Colentina vor trebui să ia alt autobuz să ajungă în Militari? Să avem șase societăți de transport? Nu este o propunere viabilă. Nu am cum să susțin această idee, nu este realizabilă”, a declarat Firea.

Nu uită, nu iartă!

Reamintim faptul că în campania din 2020, când Firea a pierdut în fața lui Nicușor Dan cursa pentru al doilea mandat, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a trecut de la PSD la Alianța Pro București. Firea a acuzat că mutarea i-a dăunat electoral.

Recent, Firea a spus că Negoiță e tentat să încerce o candidatură la primăria Capitalei.

Citește și

Festivalul Sanremo 2024, transmis și de un post TV românesc. Ce vedete vor urca pe scenă