Fundaș croat pe lista ”câinilor”: are o selecție în naționala țării sale

Lucas Alves va pleca în Vietnam, iar Dinamo se va alege cu suma de 65.000 de euro, clauza de reziliere pe care asiaticii o vor plăti ”câinilor”. În schimb, clubul din Capitală caută să mai aducă un stoper, după ce, oricum, nu a rezolvat transferul unui atacant.

Dinamo a ajuns ultima în clasamentul Ligii 1 și vin meciuri foarte tari. Lunea viitoare, este etapă la malul mării cu Farul, campioana en titre.

O carieră interesantă

Din informațiile ProSport, una dintre variantele de schimb pentru Lucas Alves este reprezentată de Toni Datkovic, un fundaș central croat în vârstă de 30 de ani. El este liber de contract de la finalul lunii ianuarie, după despărțirea de spaniolii de la Albacete.

El a fost crescut în academia celor de la NK Novalja, iar la scurt timp a ajuns la juniorii celor de la HNK Rijeka.

De-a lungul carierei, fotbalistul cotat în prezent de transfermarkt la 500.000 de euro a mai bifat formații precum FC Koper, din Slovenia, Lokomotiva Zagreb, Huesca, alături de care și-a trecut în palmares o promovare în La Liga, Aris Salonic, Cartagena și Real Salt Lake, în MLS.

În septembrie 2023 a semnat cu Albacete, în liga secundă spaniolă, a strâns acolo 10 meciuri în total. O medie de 45 de minute jucate per meci.

O selecție în naționala Croației

Poate cel mai notabil moment al carierei lui Toni Datkovic s-a petrecut în ianuarie 2017, atunci când a bifat singura selecție la naționala Croației, la un meci amical disputat în compania Chinei, atunci când a fost chiar integralist.

Rămâne de văzut dacă Dinamo va putea să-l convingă pe Datkovic să semneze cu ”câinii” și, dacă va avea succes, în ce timp se va putea integra în echipă.

Citește și

Schimbări majore după diagnosticul crunt primit de regele Charles al III-lea