--> -->

Frustrarea explicată de Andrei Caramitru: ”Eșecul e la tine, aici e buricul lumii, dar nu ne lasă oculta”

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, a avut o postare dură la finalul lui 2021, considerând că românii sunt înfrățiți cu eșecul, apoi dau vina pe străini și pe companiile sau organismele de afară.

Bine, nu toți românii, doar cei care nu convin opiniilor unor cetățeni care stau prea mult pe rețelele de socializare și critică, indiferent de sezon.

”Se simțea jmecher”

”Ciudată treabă. Cum ajunge o țarp din est la un nivel un pic mai bun de salarii și venituri, cum începe să se integreze mult cu vestul (inclusiv prin diaspora) – cum începe să înjure UE-ul. Populația devine euro-sceptică, suveranistă, anti-occidentală.

S-a întâmplat în celelalte țări din est deja, acum începe la noi. De ce? Ce naiba se întâmplă? Și de ce acum?

E simplu. Acum 10-15 ani, când salariile aici erau sfert – cei care mergeau în Europa, chit că făceau cea mai de jos muncă – aici erau bogați, frate. Wow. Când veneau – cădea familia și satul pe spate.

Deci munceau, chiar se umileau pe acolo – dar când veneau aici cu câteva sute de euro în buzunar și cu bemveul mâna a 4a – se simțeau elita, boier, jmecher”, și-a început Caramitru discursul pe Facebook.

Calcule sumare, ironii de final de an

”Acuma – nu mai funcționează chestia. Dacă mergi in vest sa muncești pe acolo ca muncitor necalificat sau badanta – când te întorci aici tot te simți sărac. Pentru ca cei care au studii, firme, specializări – fac MULT MAI MULȚI BANI in Bucuresti sau Cluj decât faci tu prin Italia sau Spania. 1.000 de euro ai tai ii face pana si un glovo sau Uber in Bucuresti.

Satul tău e praf ca toti ai tai au votat pesede si nu ati făcut nimic acolo sa crească locul, v-ati bătut joc voi de satul ăla al vostru in primul rând.

Deci te duci sa muncești in străinătate, dar tot sărac te simți si in Romania. Si uite așa – dai vina nu pe lipsa ta de educatie si de specializare, nu pe prostia comunității tale – ci pe străini (ne exploatează !!!!!) si pe politicieni.

Ca sa te simți totuși special începi sa crezi ca Dacia a fost centrul lumii, noi am inventat sfincșii si piramidele, aici e buricul lumii domne dar nu nu lasă oculta.

Deși vina eșecului tău e doar la tine de fapt. Dar ce mai contează. Aur si sosoaca rânjesc si te așteaptă la ei in secta. Si așa începe dezastrul pentru toti”, a mai scris fiul fostului mare actor Ion Caramitru.

Citește și

Purtătorul de cuvânt al Revoluției din 1989 nu-l iartă pe Victor Socaciu: ”Chitaristul emerit al PSD”. Acuzații dure