Frig de îngheață pietrele în România: temperaturi de -22 de grade Celsius! Ce va urma

România pătrunde în ”Regatul de Gheață”. Dacă unele orașe, printre care și Capitala, sunt cuprinse de frig în locuințe, ”grație” oficialităților locale care pasează vorbele, și mai multe zone vor avea parte de un frig polar.

Meteorologul Alina Șerban a declarat la Antena 3 că urmează nopți extrem de geroase, cu temperaturi de – 22 de grade Celsius!

Ăsta ger!

”Masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează. Astăzi de dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius. La noapte vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius.

Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș”, a spus meteorologul.

”Nu va dura mult”

În județele din sud temperaturile nu vor coborî atât de mult și se vor înregistra temperaturi de -7, -8 grade. ”Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi, cât şi mâine cam în toate regiunile”, a adăugat Alina Șerban.

”Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest”, a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3.

Citește și

Toma Cuzin, ”Firicel” din ”Las Fierbinți”, la mineriade: ”Să viziteze Bucureștiul și ni se spunea că sunt rockeri sataniști”