--> -->

”Frații” fug iar de Dinamo

”U” Cluj a avut o deplasare mai ușoară decât de aștepta în Ghencea, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2. Ardelenii s-au impus cu 2-0 în fața Stelei, câștigând din nou în fața echipei lui Daniel Oprița.

Cu acest succes, ”U” Cluj revine cel puțin pentru o zi pe locul 2 direct promovabil, în timp ce Steaua se menține pe locul 4, unde oricum ar fi rămas și dacă ar fi câștigat.

Clasament comprimat

Tot astăzi, echipa lui Adrian Mihalcea, Unirea Slobozia, a condus cu 1-0 pe Concordia Chiajna, antrenată de Ianis Zicu, dar ilfovenii au egalat, 1-1, în minutul 90.

Astăzi, Petrolul se va duela în deplasare cu Hermannstadt, locul 1 cu locul 3, în acest moment. Ploieștenii sunt acum pe prima poziție, un punct în fața lui U, două în fața sibienilor.

Ely Fernandes, gol după o gafă a lui Walace

Meciul din Ghencea a debutat cu două situații mari de gol, câte una de fiecare parte. Chipirliu (2) a trimis dintr-o poziție incomodă, după o săritură acrobatică în 7 metri, pe lângă bară, în timp ce Ely Fernandes (3) a reluat din voleu din 10 metri, iar Iancu a respins.

Steaua a avut posesia, a controlat jocul, însă în minutul 36 avea să comită o gafă care avea să schimbe cursul partidei. Gorcea a degajat lung, Beța și Boiciuc au fost depășiți de minge, Walace a lăsat balonul să pice și a încercat să degajeze, însă nu a mai ajuns la el și l-a lăsat singur pe Ely Fernandes cu Horia Iancu, iar mijlocașul nu a ratat (36).

Chipirliu a înscris și el, însă reușita a fost anulată pentru o poziție de offside la Emilian Pacionel (41), cel care îi pasase.

U a avut un om în plus pe final

Oprița a făcut o schimbare la pauză, însă Buhăescu s-a remarcat din chiar primul minut cu o talpă pe piciorul lui Ely Fernandes, astfel că s-a ales cu cartonașul galben. Emilian Pacionel (50) putea înscrie cu capul după ce a scăpat din marcajul lui Alarcan, însă din 6 metri a trimis pe lângă poartă, în timp ce în careul advers, Ely Fernandes (52) putea majora diferența după ce a fost lăsat de Zaharia singur cu portarul, dar Iancu a parat.

Au fost multe momente tensionate pe teren, cu destul de multe cartonașe galbene arătate de centralul Cătălin Popa. Valentin Bărbulescu (83) avea să fie și eliminat pentru cumul de galbene, al doilea fiind primit după ce le-a reproșat clujenilor modul incitant de a se bucura în fața galeriei Stelei. S-a întâmplat în minutul 82, când Steaua a primit al doilea gol, acum din partea lui Florin Ilie, și avea să rămână și în inferioritate numerică.

”U” Cluj a urcat din nou pe locul 2 direct promovabil. Steaua e pe 4

”U” Cluj a câștigat, astfel, toate meciurile din acest sezon cu Steaua, 1-0 în Ghencea în sezonul regular, 1-0 în turul play-off-ului, pe Cluj Arena, și 2-0 în Ghencea, în returul play-off-ului.

Diferența este vizibilă și în clasament, unde ”U” Cluj e pe locul 2, cu 57 de puncte, iar Steaua e pe poziția a 4-a, cu 46 de puncte.

În etapa următoare, penultima a play-off-ului, Steaua joacă din nou acasă, cu Unirea Slobozia (8 mai, ora 12:00), în timp ce ”U” Cluj o va întâlni pe teren propriu pe FC Hermannstadt (10 mai, ora 19:30).

Citește și

Gigi Becali, deconspirat: ”Merge după colț și plânge”