Fotografiile pe Podul Minciunilor ar putea deveni amintire

Un proprietar al unui imobil aflat în perimetrul zonei în care se fac cele mai multe fotografii cu Podul Minciunilor din Sibiu vrea să interzică pozele din cauza faptului că unii dintre fotografi îi murdăresc fațeta clădirii. Este vorba despre frumoasa casă aflată la numărul 17, din Piața Mică.

”PROPRIETATE PRIVATĂ

Conform Cod Civil, Cap. II, Secțiunea 2, Art. 71-65

FOTOGRAFIATUL INTERZIS

Interdicția impusă de proprietar de a nu se filma/fotografia este întemeiată de dispozițiile noului Cod Civil, respectul datorat ființei umane și drepturilor ei inerente”, scrie pe numeroase afișe postate pe clădire, vizibile atât de pe scările care duc la Podul Minciunilor cât și din Piața Mică.

”Doi ani de zile am primit amenzi de la primărie că ținem fațada degradată. Am plătit toate amenzile și apoi am făcut eforturi mari, foarte mari, ne-am cheltuit ultimele economii pe care le aveam să refacem clădirea conform standardelor cerute. Acum, de la o zi la alta vedem urme ale distrugerii. Evident că nu ne simțim bine. Oamenii când fac poze vin și se sprijină de clădire, pun picioarele pe ziduri, murdăresc, lovesc în uși. Două clanțe de la uși sunt rupte, iar o a treia ușă a fost forțată peste noapte”, a spus proprietarul pentru turnulsfatului.ro.

Legende despre Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este primul pod de fier turnat din România și are o mulțime de legende. Se spune că oricine va spune o minciună pe acest pod, acesta se va dărâma și va cădea.

De asemenea, tot aici băieții care studiau la Academia Militară își dădeau întâlnire cu cele mai frumoase fete din oraș, însă nu mai ajungeau la întâlnire, păcălindu-le în acest fel pe fete. Acestea se întorceau supărate acasă, dezamăgite de farsele puse la cale de băieți.

O alta legendă spune că toți negustorii care înșelau clienții erau aruncați în apă peste brațele acestui pod.

Istoric Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor a fost construit în anul 1771, având o structură din lemn. În anul 1859, autoritățile s-au gândit să îl reconstruiască de data aceasta realizându-l din fier.

Constructia de fier este impozantă, Podul Minciunilor fiind proiectat de Frederichs Hutte. Inovația pe care a adus-o arhitectul a fost aceea că podul de fier nu avea piloni de susținere. Acesta a mai purtat numele de „Podul culcat”. Specialiștii consideră ca tocmai de aici ar fi putut fi pus numele podului, cuvântul „culcat” fiind omonim cu cuvântul „minciuna”.

Citește și:

Moaștele Sfântului Nectarie și cele ale sfântului vindecător de coronavirus, la București