FOTO Violențe la Spitalul Foișor: oamenii încearcă să oprească evacuarea pacienților. Reacții vehemente

Situație explozivă în această noapte la Spitalul ”Foișor” din București, unde autoritățile medicale au luat o decizie controversată. Ordinul de evacuare a fost semnat de șeful DSU Raed Arafat și avizat de Vlad Voiculescu.

UPDATE Ora 00:10

În legătură cu situația din zona spitalului Foișor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

”În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context.

Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați.

Recomandăm persoanelor prezente să respecte recomandările și măsurile de siguranță publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică și siguranța pacienților evacuați”.

Pana acum nu au fost aplicate sanctiuni sau persoane conduse la secție, dar vom reveni după finalizarea activității cu un bilanț.

Știrea inițială:

Din cei 105 pacienți internați până vineri, mai puțin de 20 au fost transferați la alte unități medicale, restul fiind externați și duși, de către rude, la casele lor.

Mai mulți jandarmi au fost detașați la Spitalul Foișor, după ce în zonă au ajuns mai mulți oameni care și-au exprimat nemulțumirea față de operațiunea de evacuare. Manifestanții au început să scandeze și au încercat să blocheze evacuarea bolnavilor, intrând în conflict cu forțele de ordine! Jandarmii au folosit forța pentru a permite deplasarea pacienților, însă câțiva protestatari au reușit să facă un lanț în fața porții, astfel că intrare și ieșirea din Spitalul Foișor sunt blocate.

Gabriela Firea, parlamentar PSD, e doar una dintre vocile din politca interne ce au cerut demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor din București. Bolnavii au început să fie transferați la alte spitale încă de la amiază, dar toată operațiunea a fost prelungită și pe timpul nopții. Unitatea medicală urmează să fie transformată în spital suport Covid-19, acesta fiind și motivul pentru care pacienții sunt mutați la alte spitale sau în unele cazuri externați.

”CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei programati la operatie, trimisi acasa!! Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit URGENT! Imaginile par dintr-o tara din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, insa din pacate sunt din Capitala Romaniei! VOICULESCU, DEMISIA! URGENT”, a spus Gabrieala Firea pe pagina sa de Facebook.

Ulterior a intrat în direct la România TV și a adăugat: ”„Este incredibil ceea ce se întâmplă. Spitalul Colentina a fost închis ca să fie COVID. Acum, ce vedem? Cel mai mare spital de ortopedie este închis. De ce? Pentru a fi transformat în spital suport Covid. Se iau cu japca paturile de ATI. Este strigător la cer. Ar trebui să folosim toate demersurile democratice pentru a opri această nebunie”, a conchis Firea.

”Deși specializat pe ortopedie, Spitalul Foișor a devenit, ca urmare a ordinelor date de Raed Arafat și Vlad Voiculescu, spital de Covid-19.
Ca atare, zeci de pacienți sunt evacuați și transferați spre alte spitale chiar în aceste momente, în toiul nopții, unii abia operați, alții urmând a fi operați în zilele următoare. Aici ne-au adus incompetența și impostura guvernanților.

De un an de zile nu au fost în stare să construiască un dispensar măcar, în timp ce firmele lor de partid s-au îmbogățit cu zeci de milioane de euro, vânzând măști neconforme, iar acum mută sărmanii bolnavi pe tărgi, într-un haos generalizat, ca-n război.

De fapt, chiar este un război: războiul PNL/USRPLUS/UDMR contra românilor. Cât vom mai răbda, fraților?”, a reacționat și parlamentarul AUR, George Simion, pe Facebook.

Citește și

VIDEO Viața duhovnicească și pasiunea pentru muzică: rețeta împlinirii a familiei de preot Cenuşă