FOTO Vă este poftă de porumb fiert? Iată câteva ponturi pe cinste

Indiferent de sezon, porumbul fiert este mereu o opțiune gustată de nesaț de copiii, de părinți și de bunici, cu sare, dulce sau pe plită. În această vară târzie pe care o trăim sub denumirea de toamnă, piețele sunt pline de cucuruz. Și ar fi păcat să-l ocolim, mai ales că este și sănătos, și o delicatesă. Din vechi strămoși.

Pentru amatorii de porumb, care este și un produs de încredere în timpul posturilor, iată câteva ponturi utile, în orice împrejurare. Mai întâi, alegeți porumb proaspăt. Să nu aibă pănușele ofilite, adică să fie de un verde deschis. Boabele de porumb trebuie să redea ideea de prospețime, să fie rotunjite, să nu aibă părți negre, mucegăite.

Mulți aruncă frunzele, pănușele, și mătasea. Dar este recomandat să încercați și varianta cu ele, pentru mai multă savoare. După ce se taie cotorul, se poate înjumătăți porumbul dacă vi se pare prea lung. Într-o oală încăpătoare, se pun frunzele, apoi se așează știuleții. Cine vrea, poate lăsa și mătasea decopertată acolo. Nu de alta, dar este considerată un diuretic natural. Se pune un alt strat de pănușe peste grupul de știuleți.

Gospodinele cu state vechi recomandă a se pune sare de la bun început, fiindcă are alt gust cu sarea fiartă, decât ulterior. Alții folosesc și o linguriță de zahăr, gusturi… Apoi, se toarnă apă astfel încât să acopere oala, dar să mai rămână de trei degete. Se pune capacul, apoi oala la fiert. De la 20 la 40 de minute la fiert, din momentul în care începe apa să clocotească.

După ce se încheie procesul de gătire, poate fi servit în diverse feluri. De la simplu la atins cu un strat de fulgi de unt sau chilli, cu zahăr ori cu parmezan. Iese o minunăție a simțurilor, așa că poftă bună!