FOTO TOP cei mai frumoși brazi din Europa. Unul din România este pe locul 16

România are cu ce se mândri anul aceasta. Un oraș din țara noastră a fost menționat în topul celor mai spectaculoși brazi de Crăciun din Europa. Este vorba despre cel din Brașov, care a fost introdus de site-ul Europeanbestdestinations.com, pe locul 16 în acest top.

TOP 10 cei mai frumoși brazi din Europa

1. Bradul de la târgul de Crăciun din Vilnius, capitala Lituaniei.

Târgul a fost deschis la 1 decembrie şi rămâne deschis până pe 7 ianuarie 2020. Nu a fost tăiat niciun copac pentru a împodobi centrul vechi din Vilnius. S-a realizat o construcţie metalică de 27 de metri, formată din aproximativ 6.000 de ramuri şi cinci kilometri de instalaţie de iluminare. Privit de sus, Târgul de Crăciun, cu un diametru de 50 de metri, seamănă cu un ceas imens, cu rotiţe pe brad, cu 12 mese pe post de numere.

2. Bradul de la Târgul de Crăciun din Praga, capitala Cehiei

Târgul este deschis în perioada 30 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Bradul superb se află foarte aproape de biserica Tyn din centrul vechi al oraşului.

3. Pomul de Crăciun de la Strasbourg, Franţa

Târgul a fost deschis în 22 noiembrie, fiind deschis până în 30 decembrie. Aici se află unul din cei mai mari brazi împodobiţi din Europa.

4. Târgul de Crăciun din Koln – Germania

Târgul de Crăciun din Koln a fost deschis în 26 noiembrie şi ţine până în 24 decembrie și este decorat în formă de brad imens. Acesta se află în centrul istoric al oraşului.

5. Bradul de la Kiev, capitala Ucrainei

Târgul de Crăciun de la Kiev va avea loc în perioada 19 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, până după Revelionul după rit vechi. Bradul împodobit şi decorat cu zeci de kilometri de luminiţe poate fi admirat în Piaţa Sfânta Sofia.

6. Bradul din Roma, capitala Italiei

Mulţi consideră că Roma este destinaţia perfectă pentru Crăciun. Târgul tradiţional de Crăciun este în Piazza Navona, dar frumosul brad împodobit din acest top este cel de lângă Colosseum.

7. Bradul din Viena, capitala Austriei

Viena este una dintre capitalele preferate pentru târgurile magnifice de Crăciun. Unul dintre ele se află în Piaţa Primăriei (Rathausplatz), acolo unde se află şi bradul din acest top.

8. Bradul din Budapesta, capitala Ungariei

Budapesta este o capitală extrem de frumoasă în perioada Crăciunului. La tot pasul sunt decoraţiuni şi luminiţe colorate, sunt mai multe târguri specifice. Acest brad frumos se află în piaţa de la Parlament.

9. Bradul din Innsbruck, Austria

Innsbruck, oraș din regiunea Tirol, are unul din cele mai frumoase târguri de Crăciun. Târgul din Marktplatz a fost deschis în 15 noiembrie şi poate fi vizitat până în 6 ianuarie 2020.

10. Bradul de la Bruxelles, capitala Belgiei

Bradul se află în faimosul Grand Place în cadrul Târgului de Crăciun care este deschis în perioada 29 noiembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

Citește și:

ROMÂNI SPECIALI Nicolae Muntean, tezaur uman viu al județului AlbaNo Comments Yet

Comments are closed