--> -->

FOTO Ștefan Radu ”The Boss”: meci electrizant. Inzaghi: ”O dedicare uriașă”

Fundașul român Ștefan Radu a bifat partida cu numărul 402 în echipamentul lui Lazio, a intrat definitiv în istoria acestui club fondat în 1900. Fotbalistul a depășit recordul deținut de Giuseppe Favalli prin prezența în meciul ce se joacă acum pe ”Olimpico”, contra celor de la Spezia.

A fost 0-0 la pauză, dar finalul a fost electrizant! Caicedo a dus scorul la 2-1, din penalty, în minutul 89, iar lazialii au avut doi oameni eliminați, minutele 90+6 și 90+7, Correa și Lazzari. S-a terminat 2-1, Lazio e pe locul 6, a întrecut rivala Roma, având 52 de puncte.

”Șeful! Ștefan Radu este noul nostru recordmen”, au titrat cei de la Lazio pe rețelele de socializare și au pus o fotografie cât o mie de cuvinte. Ex-dinamovistul se bucură de un respect extraordinar în inima Italiei.

La conferința de presă premergătoare partidei dintre Lazio și Spezia din etapa 29 din Serie A, Simone Inzaghi a avut cuvinte de laudă la adresa jucătorului român.

”Despre recordul lui Radu? Sunt fericit pentru el. Își merită locul în istoria lui Lazio. Mi-a fost coleg și mie și întotdeauna a dat dovadă de o dedicare uriașă”, a declarat Simone Inzaghi la conferința de presă.

Nu este pentru prima dată când Inzaghi a avut cuvinte mari pentru fundașul român. Înaintea partidei cu Udinese, tehnicianul a declarat: ”Va egala recordul lui Favalli pentru cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio. Merită felicitat. Ștefan a ajuns aici de mic și a realizat lucruri importante. E frumos să vezi cât de mult ține la Lazio. Chiar și după ultima operație a revenit imediat pentru a ajuta echipa. Sunt norocos să-l am, e un jucător important pentru noi”.

Aflat din 2008 la Roma, Ștefan Radu a reușit de-a lungul timpului să marcheze opt goluri pentru Lazio și să paseze decisiv în 20 de cazuri. Cotat la 2,5 milioane de euro, Radu a cucerit șase trofee cu Lazio: trei Cupe și trei Supercupe.

Citește și

Proteste în Capitală, în această seară: ”O să strigăm asta”. Reacția lui Raed Arafat: ”Nu vom relaxa”