FOTO Ștefan Radu, celebrat astăzi la Roma. Tratat ca un principe, au sosit și gloriile lazialilor

Ștefan Radu, 34 de ani, a intrat în istoria lui Lazio. Plecat de la Dinamo București în 2008, pentru 5,4 milioane de euro, fundașul român a bifat în meciul cu Spezia (2-1) meciul cu numărul 402 în tricoul biancocelestilor. Numărul 1 all time, depășindu-l pe Beppe Favalli, fostul căpitan al romanilor.

Ex-dinamovistul a fost celebrat la antrenamentul de astăzi, de către coechipieri, președintele Claudio Lotito, Favalli însuși, plus Angelo Peruzzi, toți ținând să-i organizeze un eveniment de neuitat lui Ștefan Radu. Mai mult, lazialii i-au făcut un cadou special românului. Un jilț special, ca de principe, comandă specială, pe care era scris numărul meciurilor pe care le-a strâns în tricoul biancocelest.

Renzo Rossi, care a lucrat în România la mai multe echipe, sosind în țara noastră alături de Cristiano Bergodi, fost căpitan al lui Lazio, a spus că Ștefan Radu a avut mai multe posibilități de a pleca de la Roma, la cluburi chiar mai mari, dar a rămas fidel culorilor clubului său.

“A rezistat acolo cu Lotito, președintele lui Lazio. Jos pălăria pentru el. A fost mereu serios, a suferit multe accidentări, nu putea juca, reintra. A revenit și a demonstrat mereu.

Norocul lui a fost că a avut în ultima perioadă un antrenor ca Simone Inzaghi, cu care a fost coleg și l-a ajutat foarte mult. Eu zic că Ștefan Radu merită tot respectul și a cîștigat respectul în Italia, mai ales la Lazio. Știu că deja se discută să mai continue încă un an, apoi cred că va rămâne la club.

A avut oferte de a merge la alte echipe, l-a dorit Genoa, dar și echipe mai mari. Mi se pare că era în discuție cu Juventus, cu ani în urmă, dar nu s-a concretizat.

În ultima perioadă a avut oferte din Serie A, dar a preferat să rămână la Lazio și a facut o alegere bună. Demonstrează că a ajuns pe merit unde a ajuns. E greu să stai atâția ani la o echipă în Italia. Nu sunt multe exemple, Totti, Del Piero, Maldini”, a spus Renzo Rossi pentru Look Sport.

Citește și

ÎPS Teodosie, sprijinit de Raed Arafat: ”Toată lumea este de acord”