FOTO Paula Seling prezintă Palatul Primăverii: ”Îmi făceam temele la lumânare”

România comunistă sărbătorea cu parade fastuoase ziua de 23 August, chiar dacă oamenii au dus-o tot mai rău, de la an la an, în Epoca de Aur a lui Nicolae Ceaușescu. Au rămas doar amintirile momentului în care se celebra o situație ce a influențat istoria poporului român, pe 23 august 1944, când armata română a întors armele împotriva naziștilor.

Cântăreața Paula Seling a marcat ziua de azi cu o postare pe Facebook, ”23 August, zi cu semnificații și amintiri din vremuri apuse”, așa cum s-a referit artista.

”Mă gândeam că ar fi interesant să vă arăt câteva imagini de la vizita la reședința din Primăverii a soților Ceaușescu, o casa de peste 4.000 de metri pătrați transformată în muzeu ce poate fi vizitat, unde fiecare membru al familiei avea propriul apartament.

Casa avea zona de SPA, cu piscina, masaj, salon de bronzat și frizerie, salonul de „socializare”, terasa, curtea interioara samd. E foarte interesant de văzut. O grămadă de sentimente te încearcă, mai ales că mi-au rămas întipărite în minte cozile la pâine sau rafturile mereu goale, din anii ’80”, a scris Paula Seling pe Facebook, oferind fanilor săi un adevărat pictorial în locația soților Ceaușescu din centrul Capitalei.

”Îmi amintesc că îmi făceam temele la lumânare pentru că era binecunoscută pana de curent cu care se „economisea”, îmi amintesc că dârdâiam de frig, iernile, pentru că nu era căldură (stăteam la bloc). Stăteam cu părinții o jumătate de zi la coadă la pâine pentru că nu ni se dădea decât una de persoană, lapte nu găseam niciodată.

Îmi amintesc că primeai salariu, dar nu aveai pe ce să îl cheltui, rafturile erau goale. Îmi amintesc că bunicii, având vacă, aveau normă de lapte pe care erau nevoiți să o dea la stat. Și pământurile fuseseră confiscate și exploatate la comun, pentru colectiv. Îmi amintesc că mergeam să muncim pământul, vară de vară, la colectiv, era obligatoriu.

Mama, profesoară fiind, era obligată să meargă „la practică”, însemnând să ducă elevii la cules de mere timp de doua săptămâni cu o grupă, tot pentru același colectiv.

Sunt convinsă că o mai bună intenție post revoluționară ar fi transformat ceea ce oamenii au muncit pentru colectiv, în realizări, însă nu se știe câți dintre cei ce faceau atunci legea sunt foarte bine, azi, și nici dacă nu au ajuns tot în funcții importante. Sau poate se știe?”, a mai scris artista la un comentariu al unei fane.

Citește și

Insula Sfânta Anastasia, istorie, creștinism, panorame extraordinare