FOTO Marcel Vela a lăsat geaca deoparte. Cu ce imagine ia ochii ministrul!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a trecut de la celebra geacă de piele pe care o purta cu ocazia unor apariții televizate în starea de urgență la gesturile expresive ale sloganului: ”Suntem cu ochii pe voi!”. Oficialul Executivului le-a declarat război, la nivel verbal, interlopilor.

Pentru început, imaginea în care Vela a fost fotografiat a devenit virală pe internet. Chiar și premierul Ludovic Orban a cerut intervenții mai dure la adresa răufăcătorilor, solicitându-i ministrului acțiuni concrete pentru eradicarea clanurilor mafiote. ”Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea. De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

P.S: Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!”, a scris Marcel Vela pe contul personal de Facebook. Internauții au avut reacții contradictorii, unii l-au felicitat, alții s-au amuzat, fie au fost ironici, fie au criticat atitudinea polițiștilor. Și reacția lui Orban a fost de luat în seamă, într-o ședință a Guvernului.

Orban: ”Domnule ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate.

Vela: Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!

Orban: Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…

Vela: Și cu legea, evident.

Orban: Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente.

Vela: Am demarat mai multe controale și chiar la nivelul municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă.

Orban: Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări”.

Citește și

Raed Arafat îi sperie pe Gigi Becali și pe cei de la FCSB: ”Dacă vrem să fim stricți, adică corecți”