FOTO Maia Sandu i-a impresionat pe români și pe moldoveni. A urcat pe Vârful Moldoveanu

Maia Sandu, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, este în vacanță în România. Extrem de apreciată peste Prut, șeful statului moldovean a mers la munte și a urcat până la cel mai înalt vârf din munții Carpați!

Ajunsă acolo, Maia Sandu, 49 de ani, și-a făcut o fotografie pe Vârful Moldoveanu, după care a etalat-o pe Instagram, impresionând foarte mulți dintre urmăritorii săi, cetățeni ai Moldovei, care i-au scris în românește, exact limba folosită de politician pentru a scris mesajul din mediul online.

”Îmi place mișcarea în aer liber. Mai ales la munte!”, a scris Maia Sandu pe Instagram.

Maia Sandu semnase vineri decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa în funcţia de prim-ministru, după consultările cu partidele parlamentare. Pe 23 iulie, Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de reprezentantul României la Chișinău. Situat la atitudinea de 2.544 de metri, Vârful Moldoveanu este vârful muntos cel mai înalt din România, situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș.

Din cauza piscurilor montane din jurul său, majoritatea de peste 2.400 de metri, Vârful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Făgărașului sau din aer, spre deosebire de multe din principalele vârfuri ale lanțului făgărășean, care sunt vizibile și din Depresiunea Făgărașului.

Citește și

Sofia Vicoveanca și amintirile sale: ”N-am fost mireasă la nuntă, am crezut că nu sunt frumoasă”