--> -->

FOTO Klaus Iohannis contrat tare de ministrul de externe al vecinilor: ”Este anti-maghiar”

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a scris astăzi despre Klaus Iohannis că este un politician ”anti-maghiar” ce implică Ungaria și Guvernul de la Budapesta în campania electorală românească! Este vorba de o reacție, dură, în social media vizavi de sesizarea făcută de șeful statului român la CCR despre deschiderea unui punct de trecere a frontierei.

”Din păcate, președintele României este un politician extrem de anti-ungar. El implică constant Ungaria și guvernul maghiar în campania electorală românească. Mai mult, dăunează intenționat colaborării româno-maghiare și împiedică probleme care sunt importante atât pentru poporul maghiar, cât și pentru cel român”, a comentat Peter Szijjarto pe Facebook. Nu este prima oară când politicianul maghiar se referă în termeni duri vizavi de unii politicieni români.

Ministrul de Externe din Ungaria adaugă că frontierele deschise la granițele celor două țări nu sunt doar simbolice, ci au și un rol practic, respectiv apropie cele două comunități și fac viața mai ușoară acestora. ”Guvernul maghiar rămâne angajat în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deoarece acest lucru este și în interesul maghiarilor care locuiesc în Transilvania și în Ținutul Secuiesc”, mai scrie Szijjarto Peter.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională vizavi de neconstituționalitatea legii privind deschiderea tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

Románia elnöke sajnos egy szélsőségesen magyarellenes politikus. Folyamatosan belekeveri Magyarországot, és a magyar…

Publicată de Szijjártó Péter pe Vineri, 19 iunie 2020

Citește și

CONFLICT Iohannis răspunde maghiarilor prin vocea ministrului de Externe român: ”Lipsit de respect”