--> -->

FOTO Între legende, Danciu-gol pentru Ștefan Radu: ”Câine”. Plus reacția lui Pulhac

Ștefan Radu, 34 de ani, a intrat definitiv în istoria lui Lazio Roma, după ce a bifat ieri meciul cu numărul 402 în tricoul biancocelest și a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe pentru formația din capitala Italiei.

Presa din ”Cizmă” l-a lăudat pe fundașul român după meciul cu Spezia, câștigat cu 2-1. Jurnaliștii italieni au scris și despre rolul lui Radu în vestiarul echipei lui Simone Inzaghi.

„Zero erori, siguranță totală. A sărbătorit în cel mai bun mod performanța sa. A intrat definitiv în inima lazială. Radu a rămas coerent, concentrându-se doar la joc, la victorie. Până la urmă, a evitat întotdeauna acel grad de căpitan, nu a avut nevoie de el pentru a-și evidenția carisma, pe teren și în vestiar. Pentru că e un lider și fără banderolă”, a scris Corriere dello Sport.

Cristi Pulhac (36 de ani) îl știe foarte bine pe Radu, mai ales că cei doi au crescut împreună la Dinamo, amândoi campioni în 2007, ultimul trofeu de campioană pentru roș-albi. Fostul fundaș stânga a dezvăluit că jucătorul lui Lazio s-a detașat total de țara natală.

”A luat decizia corectă. Tot timpul a luat decizia bună pentru el și familie. Nu a plecat de la Lazio, deși sunt convins că a avut oferte, dar nu le-a activat.

Mi-aduc aminte și acum de ziua aia când a plecat, din vestiar. Eu făceam tot timpul glume cu el. El nu știa nicio limbă străină. Dar, după 8-9 luni am vorbit cu el și am sesizat că deja începuse să vorbească bine”, a povestit Pulhac, prezent fiind în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

Pulhac a mai dezvăluit că Radu a luat decizia de a renunța definitiv la România. ”El nici în vizită nu a mai venit în România. A acceptat și și-a luat viața în piept. Acolo a rămas, nu-l mai interesează”, a mai spus Pulhac.

La rândul său, Ionel Dănciulescu a ținut să transmită un mesaj de suflet pentru Ștefan Radu în social media. ”Mândru de tine, fratele meu. Câine până la moarte. Respect pentru un om, un prieten și un caracter deosebit. Felicitări!”, a scris Danciu-gol pe InstaStory.

Citește și

Adam Nemec reloaded: cât de mult a lipsit atacului lui Dinamo