--> -->

Elena Udrea prinsă și arestată în Bulgaria!

Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR!

Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, în Sectorul 4, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată ca urmare a condamnării la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”.

UPDATE ORA 20:30

Polițiștii bulgari au anunțat că, în urmă cu scurt timp, Elena Udrea a fost băgată în spatele gratiilor, după ce a fost prinsă în zona Kulata din Bulgaria, lângă frontiera cu Grecia!

Fostul ministru a fugit joi dimineață din țară, cu doar câteva ore înainte de decizia definitvă a judecătorilor, care au condamnat-o la 6 ani în dosarul Gala Bute.

Joi după-amiază, după ce mandatul de arestare a ajuns la IGPR, polițiștii au căutat-o acasă, dar nu au găsit-o. După aproximatov două ore, Poliția Română a anunțat că Elena Udrea a fost prinsă lângă granița bulgaro-greacă. Femeia care are o fetiță de aproape 4 ani a fost încarcerată, anunță ofițerii de la Sectorul Politiei de Frontieră Petrich din Bulgaria.

Știrea inițială:

Oficial

”Impotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.”, scrie Poliția Română la secțiunea ”persoane urmărite”.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare, conform deciziei de joi a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ar fi fugit pe la Vama Giurgiu

Elena Udrea se poate prezenta singură la secția de Poliție. Totuși, surse din rândul anchetatorilor susțin că Elena Udrea a ieșit joi din țară pe la Vama Giurgiu.

”Dacă a ieșit, probabil că nu era emisă nicio alertă în acel moment. Poliția de Frontieră nu are o bază de date care să centralizeze intrarea sau ieșirea persoanelor. Se vor face verificări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul principal de poliție Roxana Popazu, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală. Informația apare pe site-ul Poliției.

Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și este definitivă. Condamnarea este cu executare.

Citește și

Uhrin, despre decizia Cehiei de a trimite tancuri T-72: ”Sper”