--> -->

FOTO ”Câinii roșii” au adus preotul la stadion

Dinamo parcurge o perioadă teribilă, penultimul loc în clasament cu șapte eșecuri la rând, iar Mircea Rednic a ajuns ieri la un acord pentru a prelua formația din Ștefan cel Mare, de astăzi fiind la serviciu, la Săftica. Va sta și sâmbătă pe bancă, pentru etapa cu UTA.

I-a ajutat Dumnezeu

Fanii clubului din Ștefan cel Mare încearcă să-l ajute pe antrenor și au apelat la Divinitate. Mai exact, au chemat preotul în vestiar! Părintele a venit și a sfințit în vestiar, anunță as.ro, dinamoviștii sperând că vor primi ajutor în încercarea de a scăpa de pasa neagră.

În aprilie, când Dinamo se afla în luptă pentru salvarea de la retrogradare, Dinamo a apelat la un preot, care a făcut o slujbă pe teren și a sfințit vestiarele. ”Câinii” s-au salvat atunci de la retrogradare, având o serie de cinci victorii consecutive. Nu este prima oară când roș-albii au apelat la preot. S-a mai întâmplat și în vara 2019, după demiterea lui Eugen Neagoe, Dusan Uhrin sosind și revigorând echipa.

”Borcea a venit cu preotul în vestiar!”

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), campion cu Dinamo în 2007, a relatat cum fostul finanțator al ”câinilor”, Cristi Borcea (51), a chemat preotul în vestiar înainte de meciul decisiv dintre Dinamo și FCSB din sezonul 2007/2008.

”Înainte de meciul din penultima etapă, când Steaua (n.r. – FCSB) juca cu Dinamo cu titlul pe masă, domnul Borcea a venit cu preotul în vestiar. I-a spus să ne dea de jurat că nu luăm bani de la altă echipă, că jucăm pe bune. Preotul a spus «nu pot să fac așa ceva», pot doar să le citesc din Scripturi. Ne-am pus toți în genunchi, într-un cerc, Cristi era în centru și stătea în genunchi.

Preotul citea și Cristi ne spunea: «Dacă puneți mâna pe bani să faceți, să pățiți. Dacă puneți vreunul mâna pe bani…» Ne făcea atenți, să nu luăm vreun ban. Florin Bratu râdea cu lacrimi. Am câștigat meciul.

A fost meciul cu cea mai mare presiune pentru că se făcuseră atâtea speculații, că luăm bani, ne bănuiam între noi, exista posibilitatea să greșești neinenționat și să fii acuzat că ai vândut meciul, să ți se pună eticheta asta.

Ne-au ținut și în cantonament mai mult, am stat și la hotel, n-aveam voie să avem contact cu nimeni, a fost o presiune foarte mare. Ne-au luat și telefoanele”, a spus Mărgăritescu la GSP.

Citește și

Dacian Cioloș despre spiralele MISA: ”Am fost, la mare. Învățam diverse posturi și teme de meditație”