FOTO Biserica Ortodoxă face ce nu a reușit primarul: București are brad de Crăciun, unul uriaș din Bucovina

Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni, pentru a doua oară în ultimii 30 de ani, fără căldură și apă caldă, cu o iluminare de Sărbători ce-a adus aminte de Epoca de Aur a lui Nicolae Ceaușescu.

Pentru prima dată, Bucureștiul nu are un brad ca orice capitală europeană, iar orașul nu mai are nici celebrele luminițe care încântau atât locuitorii capitalei, îndeosebi copiii, cât și vizitatorii.

În schimb are un Târg de Crăciun la care se îmbulzesc oamenii în week-end, pentru prețuri ce rivalizează cu marile orașe europene, deși puterea de cumpărare a românilor e mult mai mică decât în Occident.

Bucuria Crăciunului

Pariarhul Daniel a decis să le aducă o bucurie celor care și-ar fi dorit un brad de Crăciun, așa că a adus, tocmai din Bucovina, unul care să fie simbol al Crăciunului. Astfel, credincioșii care vor urca Colina Bucuriei vor fi întâmpinați de un brad împodobit și luminat, așezat cu ocazia Sărbătorii Crăciunului între Catedrala Patriarhală și clopotniță.

Bradul, înalt de 12 metri, a fost donat de către părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, din județul Suceava. În această seară, bradul va fi luminat prima dată, el putând fi admirat de bucureștenii care urcă spre Catedrala Patriarhală.

Citește și

Vouchere de vacanță 2022. Unde vor putea fi folosite