Fotbalistul-blatist de la Economie s-a retras de pe lista Guvernului Ciucă: ”Motive personale”

Marius Humelnicu (44 de ani), fost fotbalist la Oțelul Galați, actor principal într-un meci suspectat de blat din Liga 1, a decis să se retragă din cursa pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR la sugestia conducerii partidului din care face parte, PSD.

Oficial

Luni, social-democrații l-au ales pe Marius Humelnicu, fost fundaș dreapta, drept propunerea inițială pentru postul de ministru al Economiei în cabinetul Ciucă.

La o zi distanță, fostul fotbalist a decis să renunțe la cursa pentru fotoliul de ministru, potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al PSD.

Decizia sa a venit cu doar câteva ore înainte ca prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, să depună oficial lista miniștrilor la Parlament.

Humelnicu a invocat motive personale: ”Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea programului de guvernare din Parlament.

Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”.

Cine va fi propus în locul său

Potrivit Libertatea, decizia lui Humelnicu a venit după ce liderii din PSD au decis să-i retragă sprijinul.

În locul lui Humelnicu va fi propus Florin Spătaru, director la Șantierele Navale Damen Mangalia.

Luni, întrebat de propunerea pentru Ministerul Economiei, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus: ”Vorbiți de domnul Humelnicu? Senatorul de Galați? Care este președintele comisiei de… IT din Senat, comisie decizională?

Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”.

”A venit din partea organizației Galați. Așa funcționează un partid. Pe dumneavoastră când vă urcă, în trepte, nu e același sistem? Vă recomandă șeful”, a adăugat Ciolacu.

Istoria lui Marius Humelnicu în fotbal

Marius Humelnicu, fost fundaș dreapta la Oțelul Galați, a jucat doar două meciuri în prima ligă din România.

El a debutat în campionat pe 4 martie 2000, când antrenorul Țiți Dumitriu l-a titularizat contra celor de la Rocar. Din apărarea Oțelului mai făceau parte nume mult mai cunoscute: Pelin, Tofan, Haraga – ultimul înlocuit cu Mozacu.

Rocar s-a impus cu 3-2, însă meciul a fost aspru criticat în cele două cronici din principalele ziare de sport din țară, Gazeta Sporturilor și ProSport.

Suspectat de blat

GSP i-a dat nota 3 lui Humelnicu, notă primită de toți fotbaliștii de pe teren, iar jurnalistul care a semnat cronica a titrat ”Onoarea celor fără de onoare”. Motivul, meciul a fost suspectat de blat.

”Rocar și Oțelul au refuzat fotbalul, alegând farsa”, a adăugat jurnalistul Andrei Bălan. ”Ecranizare răsuflată”, a conchis în cronica partidei.

ProSport i-a dat lui Humelnicu o steluță, echivalentă notei 4. Cristian Costache, jurnalistul care a radiografiat partida, a încheiat cu concluzia spectatorilor prezenți la partidă: ”Hai, bă, că-i vrăjeală!”.

Humelnicu a mai jucat un singur meci în prima ligă, conform statisticii GSP. Un minut pe finalul partidei din 22 martie cu FC Național, 2-0, când a fost introdus la trecerea timpului, pentru conservarea unui rezultat valoros.

Citește și

Dacian Cioloș acuză alianța PSD-PNL: ”Sunt oameni de stat la stat, care adună bani”