Foștii ”câini” dezlănțuiți, dar departe de Dinamo

Dinamo a avut cel mai negru sezon din istorie, 2021/2022, la finele căruia echipa a retrogradat, dar jucătorii care au reprezentat culorile alb-roșii în acel campionat și-au găsit repede echipe. Majoritatea în Liga 1.

Ultima etapă a marcat momentul în care fotbaliștii ofensivi care nu reușeau să marcheze goluri, sau prea multe goluri la Dinamo, pentru a evita retrogradarea clubului, s-au dezlănțuit la noile lor echipe.

Încă un motiv ca suporterii ”câinilor” să-i bănuiască de lipsă de interes pentru Dinamo. Sau să acuze indolența lor pe perioada primăverii.

Irobiso, gol și assist

Christian Irobiso a marcat al doilea meci la rând pentru Petrolul Ploiești, locul 3 în Liga 1, una dintre surprizele campionatului. Gol și assist în victoria cu FC Botoșani (2-1), după ce cu trei zile înainte reușise golul victoriei cu Chindia (3-2), la câteva minute după ce intrase pe gazon.

Irobiso a declarat că se simte foarte bine la Petrolul și este motivat. La aceeași echipă joacă și Mirko Ivanovski, titular la ploieșteni, doar că nord-macedoneanul a fost suspendat cu Botoșaniul.

În cel mai frumos meci al sezonului din Liga 1 până acum, Universitatea Craiova – Farul (4-3), au ieșit alți ex-dinamoviști la rampă. Dacă Dan Nistor, plecat în 2020 pentru 275.000 de euro, a marcat golul victoriei, pentru formația lui Gică Hagi, neînvinsă până aseară, au punctat Vlad Morar și Gabriel Torje.

Ce goluri!

Scorul a fost deschis de Vlad Morar, în minutul 2, cu o reluare simplă.

Titularizat în partida cu Universitatea Craiova, Torje i-a răsplătit încrederea lui Gică Hagi și a punctat de două ori. A evoluat ca-n vremurile bune.

Mai întâi în minutul 33, atunci când l-a lobat splendi pe David Lazar, și apoi în minutul 41, reușind să marcheze cu un șut elegant de la distanță, din parima. Au fost primele reușite ale lui Gabriel Torje de la transferul la Farul Constanța.

Torje nu mai marcase din luna februarie a acestui an, atunci când reușea o dublă în meciul dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș, încheiat 4-0.

Evoluția celui alintat ”Torjinho” a adus aminte de cel care a fost fotbalistul anului 2011 în România!

Citește și

Cât costă un bilet la Dinamo – CSA Steaua