--> -->

Fost dinamovist, component al Generației de Aur, cetățean de onoare la Bragadiru: vrea echipă în Liga 1

Dinamo a avut fotbaliști de calitate, mai mari, mai mici, în tot cazul peste cei de acum! Unul dintre ei este Marian Ivan, 51 de ani, care a jucat în trei perioade diferite la gruparea din Ștefan cel Mare.

Deunăzi, tocmai a fost numit cetățean de onoare al orașului Bragadiru în cadrul unei recepții speciale la Primăria locală. Fostul component al Generației de Aur este născut în urbea ilfoveană, chiar dacă locuiește de zeci de ani la Brașov. Ivan este în prezent observator LPF.

„Sunt onorat de acest lucru, mulțumesc pe această cale primarului Vasile Cimpoeru, este o recunoaștere a muncii mele. De fapt, mulțumesc tuturor celor ce s-au gândit la mine ca să fiu numit cetățean de onoare. Aici, în Bragadiru, m-am născut, de aici am pornit în viață. Și mulți alți copii am început fotbalul aici. Tata, neamurile, soția, toți se trag de aici. Eu, sincer, m-aș bucura ca și Bragadiru să-și facă echipă solidă precum Voluntariul, precum Clinceniul, iar în câțiva ani să ajungă în Liga 1. Ar fi frumos. În sport, îți joci șansa, nu e vina celor ce construiesc cluburi în Ilfov că au dispărut echipele de tradiție. Mulți oameni locuiesc în Bragadiru, ar putea să se ridice multe academii sportive, să se facă fotbal de performanță”, a mărturisit Ivan.

Fostul golgeter este și cetățean de onoare al Bucureștiului, distincție pe care a primit-o imediat după World Cup 1994, alături de ceilalți componenți ai Generației de Aur, după rezultatele extraordinare de la Mondialul american.

Citește și

Olguța Vasilescu despre situația logistică din școli: ”După ce că stau în cuști, să fie și chiori?”