Florin Tănase: ”Tata a vorbit cu Dinamo”

Căpitanul celor de la FCSB, Florin Tănase, chiar a fost la un pas să ajungă la Dinamo, pe vremea când roș-albii erau o forță în Liga 1.

Jucătorul roș-albaștrilor a ales însă să fie antrenat de Gheorghe Hagi, atras de proiectul pe care acesta l-a avut cu Academia.

Nu mai merge în Ungaria

În acest moment, transferul lui Tănase la Ferencvaros a picat definitiv, iar jucătorul va continua cel puțin până în pauza de iarnă la FCSB și va încerca să ajute echipa lui Toni Petrea să prindă grupele Conference League.

În prima etapă din Superligă, vicecampioana României o va întâlni pe Universitatea Cluj, echipa care a promovat în urma dublei de la baraj cu Dinamo (2-0, 1-1).

Florin Tănase a dezvăluit că tatăl său a discutat cu cei de la Dinamo, care i-au oferit un salariu tentant pe vremea când era junior. Totuși, fotbalistul a ales să nu joace în ”Ștefan cel Mare”, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

”Mi-a părut rău de Dinamo”

„Da, am avut înainte să merg la Hagi. Țin minte că eram la juniori republicani B, într-un cantonament în Ungaria, la lacul Balaton. Tatăl meu m-a întrebat unde vreau să merg. Vorbise cu cei de la Dinamo și îmi ofereau cazare în București și un salariu destul de mare pentru vârsta aceea.

Tata mi-a zis că mă vrea și Hagi la Academie și atunci am ales fără să stau să mă gândesc prea mult. „Merg la Hagi!”, i-am zis. Prin 2000 se întâmpla, aveam vreo 16 ani când Dinamo m-a ofertat…”, a spus Florin Tănase, conform fanatik.ro.

”Chiar și mie mi-a părut rău că Dinamo a retrogradat! Erau supărați și unii colegi de-ai mei de la lot, dinamoviști, dar era de așteptat să se ajungă aici. S-au adunat prea multe în ultimii ani la Dinamo și cred că era cam greu să scape de datorii”, a mai afirmat internaționalul român.

Citește și

Va fi Rareș Bogdan primul jurnalist președinte al României? ”Am acest simț”