Florin Talpan nu se lasă: ”Halucinant! Asta voi face”

Florin Talpan a oferit prima reacție după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pentru palmares dintre CSA și FCSB!

Juristul Clubului Sportiv al Armatei a făcut praf hotărârea judecătorilor și susține că s-a încercat o tergiversare a cazului în favoarea lui Gigi Becali.

Nu acceptă și pace!

Talpan a răbufnit afirmând că decizia sosită în cursul zilei de marți, 28 martie, nu poate fi considerată în niciun caz o victorie a celor de la FCSB și susține că recursurile celor două părți au fost inadmisibile din punct de vedere procedural!

Juristul precizează că hotărârea este una de-a dreptul „halucinantă” și consideră că ÎCCJ a decis în mod ilegal casarea deciziei inițiale a Curții de Apel București, reamintind că FCSB este, în opinia lui, un club înființat în 2003 care nu poate avea legătură cu Steaua București.

”Decizia de azi a ÎCCJ nu reprezintă o victorie a FCSB așa cum anunță avocații acestuia ci este o decizie halucinantă și o tergiversare voită de către niște judecători care se prefac că nu cunosc dispozițiile legale! Și voi demonstra acest lucru, afișând pe pagina mea de Facebook recursul FCSB si recursul Asociației Salvați Steaua, cereri inadmisibile din punct de vedere procedural. Astfel, toti avocații, consilierii juridici si magistrații acestei țări vor ști că am dreptate!

In condițiile în care nu existau motive de nelegalitate, nu înțeleg cum azi, judecătorii Completului 5 AP au putut admite recursurile!
Ma întreb cum judecătorii Completului 5 AP, care au judecat cauza, mai pot privi in ochi pe colegii lor judecători ai Curții de Apel București, a căror decizie au casat-o, în condițiile în care această decizie era corect legală. De altfel, de abia aștept motivarea acestei decizii absolut halucinante!

Acest proces a început în anul 2017, pentru ca după șase ani de judecată, ÎCCJ să decidă în mod total nelegal și incorect, casarea deciziei Curții de Apel București respectiv a hotărârii pronunțate pe fond, dispunând rejudecarea apelului, fără a exista un motiv de nelegalitate circumscris în art. 488 Cod procedură Civilă.

În cei 6 ani de judecare a cauzei, am depus probatoriu care demonstrează că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București nu și-a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul altor entități, fapt de altfel, constatat de ÎCCJ încă din anul 2014.
Actele dovedesc că societatea lui Gigi Becali este înființată în februarie 2003 și nu are absolut nicio legatură cu istoria și tradiția Clubului Sportiv al Armatei Steaua București”, a spus Florin Talpan, pentru ProSport.

”Decizia tergiversează cauza în favoarea lui Becali”

Florin Talpan și-a continuat tirada și susține că decizia de astăzi tergiversează întreaga cauză în favoarea lui FCSB și a lui Gigi Becali și spune clar și răspicat că palmaresul nu avea cum să ajungă în mod legal la clubul din Superliga.

Juristul se așteaptă ca decizia venită de la Curtea de Apel în procesul în care se va rejudeca întreaga cauză să fie favorabilă Clubului Sportiv al Armatei.

„În 6 ani de procese, avocații lui FCSB nu au depus nici măcar un singur înscris prin care să demonstreze ca FCSB ar fi preluat palmaresul de la asociația AFC Steaua în anul 2003, dată de înființare a societății comerciale FCSB. Iar la judecarea recursului, FCSB nu a demonstrat prin niciun motiv că Decizia Curții de Apel București are motive de nelegalitate si trebuie casată.

Decizia Curții De Apel București prin care s-a constatat că palmaresul ne aparține era perfect legală și corectă și nu trebuia casată! Nu există absolut niciun act prin care FCSB să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București cu atât mai mult cu cât Clubul Sportiv Al Armatei Steaua București nu a fost parte în tranzacția din anul 2003 între FCSB SA si asociația non-profit AFC Steaua.

AFC Steaua nu a avut niciodată drept de proprietate pentru marca, numele sau palmaresul Stelei. Toate acestea au rămas întotdeauna in patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Ca atare, AFC Steaua nu putea ceda, nu putea transfera, nu putea cesiona si nu putea înstrăina acest patrimoniu, care a rămas întotdeauna proprietatea exclusivă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Am demonstrat că palmaresul ne aparține și de aceea, hotărârile Tribunalului București și ale Curții de Apel București ne-au fost favorabile.

Decizia halucinantă de azi tergiversează doar cauza în favoarea lui Becali și a FCSB dar nu soluționează favorabil situația deoarece palmaresul ne aparține! Ne vom judeca din nou la Curtea de Apel București acolo unde judecătorii ne-au dat câștig de cauză”, a continuat Talpan.

”Este clar că unii judecători țin cu FCSB”

Talpan le-a tras la răspundere pe judecătoarele Mariana Hortolomeu, Adina Nicolae, Andreia Liana Constanda și Melania Isabela Danescu pentru faptul că ar fi redactat în decurs de un an de zile decizia din dosarul 11509/3/2017, în condițiile în care termenul era de 30 de zile, și a concluzionat că, în mod sigur, unii judecători susțin echipa FCSB, motiv pentru care doresc să-l ajute pe Gigi Becali.

„Decizia de azi a ÎCCJ a unor judecători care se prefac că au uitat legea este ilegală, dar nu definitivă! Judecătorii completului 5 AP au stabilit pentru motive doar de ei știute că decizia Curții de Apel București nu este legală! Reiterez faptul că nu erau motive de recurs care să se încadreze în dispozițiile prevederilor art. 488 cod procedură civila iar admiterea acestor recursuri este un abuz!

Voi afișa public pe pagina mea de Facebook recursul FCSB-ului și Asociației Salvați Steaua pentru ca toti juriștii din țară, toți magistrații să poată vedea că nu existau motive de casare!

În condițiile în care în dosarul 11509/3/2017 redactarea hotărârii vine la un an de la pronunțarea cauzei, în loc de 30 de zile care este termenul de procedură, este clar că unii judecători țin cu FCSB! Bine că mai exista și judecători corecți în aceasta tara!

De ce doamnelor judecători Mariana Hortolomeu, Adina Nicolae, Andreia Liana Constanda, Melania Isabela Danescu ați redactat într-un an decizia din dosarul 11509/3/2017 când termenul era de 30 de zile? Eu dacă nu depun întâmpinarea în termen mă decădeți din dreptul de a propune probe și apărări, dar dumneavoastră vă permiteți să redactați hotărâri la un an de zile de la pronunțare pentru a-l sprijini și ajuta FCSB-ul și implicit pe Gigi Becali?

Unde este domnilor parlamentari răspunderea magistraților care nu își fac treaba decât după cum vor ei?

Atât timp cat avem judecători care nu știu nici măcar articole simple din cod, consider că suntem o națiune pierdută.

Dragi suporteri, cred cu tărie ca judecătorii Curții de Apel București ne vor da dreptate în rejudecare așa cum ne-au dat si prima oară! Voi continua lupta in acest dosar cu sprijinul vostru”, a spus Florin Talpan, pentru ProSport.

Citește și

Spectacol până la pauză în România – Belarus