--> -->

Florin Piersic, mesaj tulburător: ”Draga mea, Dragă, Chirița poporului ăstuia trist, mândrul tău te roagă”

Draga Olteanu Matei, 87 de ani, a murit azi la primele ore ale dimineții la Spitalul Sf. Spiridon, din Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă. Florin Piersic a postat un mesaj care a trezit sentimente profunde în toți cei care i-au citit mesajul, plângându-i pe toți colegii săi de scenă care s-au prăpădit.

Actorul de 84 de ani este recunoscut pentru sensibilitatea sa deosebită. România e tot mai săracă după ce mulți creatori de artă au trecut în neființă în ultimii ani. ”Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat – îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, a scris marele actor pe Facebook.

Alexandru Arșinel (81 de ani) și Victor Rebenciuc (87 de ani) sunt alți doi mari actori îndurerați după moartea Dragăi Olteanu Matei. ”Era creatoare de scenă, actriţă de film, îndrumătoare în domeniului teatrului. Ea s-a retras la Piatra Neamţ. A fost preşedintele festivalului de umor. A fost foarte iubită de către public, de către forul care a sprijinit-o în tot. O mare actriţă.

Am avut bucuria să joc alături de dumneai. O parteneră extraordinară. Renunţă la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinare. Este o mare pierdere, marii artişti dispar uşor, uşor.

O mare animatoare de teatru. La Piatra Neamţ s-a retras unde a făcut o echipă de teatru cu care a câştigat numeroase premii. Un om deosebit. Nu ai ce să spui decât că a fost o mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu. Era imensă”, a declarat Alexandru Arșinel, conform bzi.ro.

“Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viața. Ne ducem. Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămași din vechea generație. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puțin eu”, a spus Victor Rebengiuc.

Aici aveți detalii despre ceea ce ar fi dorit să devină Draga Olteanu Matei în tinerețe, și nu actriță! Plus amintiri de suflet.

Citește și

UEFA a decis rezultatul meciului România-Norvegia! Trebuie să câștigăm diseară pentru a spera la urna a doua