--> -->

Florin Piersic, la 85 de ani: „Ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți. Iubesc totul la România”

Florin Piersic (85 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori de la noi, pentru rolurile sale de film, dar și de teatru, precum și pentru spectacolele sale de jumătate de veac.

Carieră prodigioasă

Ardeleanul nici acum nu a renunțat la scenă, joacă în spectacole de teatru în România, dar și în străinătate, mereu cu casa închisă.

Fanii sunt dornici să îl vadă, la fel și el, pe ei. Acum, actorul a transmis un mesaj surprinzător, s-a gândit la viitor, la generațiile următoare.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957. La doi ani după, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București, acolo unde joacă și acum, la vârsta de 85 de ani.

Nu a ieșit la pensie, nu poate sta pe bară și continuă să facă ce a iubit cel mai mult în viață: actoria. Tinerii actori fură meserie de la el, iar colegii de breaslă l-au susținut și îl susțin așa cum au făcut întotdeauna.

Recent, de 1 Decembrie, Florin Piersic a transmis un mesaj surprinzător în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu de la Prima TV. Actorul a spus cât de dor îi e de vremurile de altădată, când se putea întâlni cu admiratorii lui, îi putea îmbrățișa fără reținere, puteau sta la povești.

”Aș da orice”

„Toate cele bune. Abia aștept să ne întâlnim, ceea ce ar fi minunat să ne îmbrățișăm, cel mai frumos gând pe care pot să îl am. Aș da orice să pot să fiu alături de toți cei care simt pentru ziua de 1 Decembrie că sunt români, că sunt ai mei, că eu sunt al tuturor, dar neapărat al celor care iubesc țara asta pe care eu o cunosc atât de bine încât ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți ca să le povestesc tuturor unde am fost în România, ce am simțit în România, pe unde am filmat în România, să fiu cel mai bun ghid pentru România.

Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea. Sper că ați înțeles și nu vă doresc decât să fiți sănătoși și să ne întâlnim și să ne îmbrățișăm”, a declarat Florin Piersic cu vocea tremurândă.

Citește și

Sumă uriașă primită de Adrian Mutu pentru a face reclamă unui spital din București