Florin Cîțu întrebat de factura la curent: ”Nu prea stau pe acasă”

Florin Cîțu, fostul premier al României, a recidivat! După ”nu mănânc pâine”, liderul PNL a oferit o nouă replică controversată.

Întrebat fiind de factura sa la curent, a spus că ”nu prea stau pe acasă”.

”Nu pot să spun dacă-i fură”

În ultimele zile, după intensificarea scandalului legat de facturile la energie și gaze naturale ale românilor, Florin Cîțu s-a evidențiat cu o serie de sfaturi și contre în spațiul public.

Mai ales că l-a certat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că și-a permis să transmită românilor să se revolte și să nu achite contravaloarea facturii dacă văd că e ceva în neregulă.

”Nu pot să spun dacă îi fură cineva pe români, căci au crescut prețurile peste tot în lume. Unii încearcă să profite, eu aș merge până la a le lua licența companiilor care au încercat să profite.

Avem și companii de stat, trebuie să analizăm dacă există manageri care nu au lucrat în interesul românilor, ci în interesul propriu pentru a avea un bonus mai mare la sfârșitul anului.

Am primit o factură, în noiembrie, era mai mare. Eu nu prea stau pe acasă, nu este importantă factura mea, ci ale românilor.

Trebuie să găsim soluții pe termene mediu și lung. Trebuie să găsim soluții ca să fim independenți economic, iar soluția este să investim”, a spus Florin Cîțu, la Antena 3.

Controversă și când era premier

În august 2021, Florin Cîțu s-a remarcat cu o altă declarație cel puțin ciudată, dat fiind faptul că atunci era în fruntea Guvernului.

Premierul a fost întrebat, la o conferință de presă, dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, în contextul în care premierul spunea anterior că salariile în România au crescut, chiar dacă a crescut și inflația. ”Nu mănânc pâine”, a fost răspunsul surpriză al șefului Cabinetului.

Tot anul trecut, Florin Cîțu a mai atras atenția și uimirea când a spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. ”Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta.

Citește și

Oana Roman, scoasă din sărite de ÎPS Teodosie: ”Mai jos decât Evul Mediu”