Florin Cîțu, măsuri pentru nevaccinați: ”Ca economia să nu fie închisă”

Premierul României, Florin Cîțu, este decis să introducă certificatul de vaccinare pentru accesul în diverse obiective economice, sportive sau de altă natură. Acest lucru însă îi va deranja pe cei care au ales să nu se vaccineze deocamdată.

”Până acum, România era într-o zonă verde și am reușit să o ținem față de alte țări din Europa. Eu nu vreau să închid economia. E un instrument pe care îl avem la îndemână și îl putem folosi cu toții”, a declarat premierul.

Totuși, Florin Cîțu nu a știut să explice, joi seara, la TVR 1, ce se va întâmpla cu copiii sub 12 ani care nu se pot vaccina, în această situație.

”Nu închidem mall-uri, nu închidem piețe, avem vaccin, putem ține economia deschisă. Certificatul va fi folosit doar unde incidența este de peste 3 la mie. Pe mine mă interesează să rămână toate deschise.

Avertisment pentru medici: ”Vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) a oferit o reacție care spune că o astfel de măsură are nevoie de trecerea prin Parlament, altfel riscă să intre în zona ”discriminării”, dar premierul spune că nu este așa.

Cu toate acestea, el susține că persoanele din anumite categorii, cum ar fi medicii care nu vor să se vaccineze, vor plăti din surse proprii TESTELE COVID-19 ca să mai poată profesa.

Dacă oamenii se vaccinează, nu e nevoie de acest certificat. Este o măsură foarte bună, nu discriminează. Asta este strategia mergem pe ea în continuare şi de aceea pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată.

Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal. Înclin în acest moment să merg spre testare şi pentru că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”

În localitățile cu peste 6 la mie se va face carantină. În unele se poate face mai ușor carantină, în altele nu se poate”, a spus Florin Cîțu la televiziunea națională.

Citește și

Ludovic Orban atac devastator: ”Inclusiv demisia premierului”. Mesaj și pentru Klaus Iohannis