--> -->

Florin Cîțu, dezvăluiri despre Iohannis: ”Vreau ca românii să vadă”

Florin Cîțu, fost premier și fost președinte PNL, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că a dorit să arate românilor, prin plecarea sa din fruntea partidului, că el nu ține cu dinții de funcții.

De asemenea, el a mai spus că dorește ca românii să vadă diferența dintre fosta guvernare liberală, care nu a impus noi taxe, și actuala guvernare, din care face parte PSD. Cîțu a vorbit și despre influența pe care președintele Klaus Iohannis ar avea-o în PNL.

”S-au folosit”

”Votul acestei conduceri e cel care dă direcția partidului. Cine îi convinge să voteze într-o anumită direcție e altceva”, a declarat Cîțu, întrebat cine conduce cu adevărat PNL acum.

”Nu pot să spun așa ceva (n.red că Iohannis e dirijorul).

Când mi-am dat demisia de la șefia PNL, mi s-a spus că e dorința președintelui, dar eu nu știu să fi sunat el să fi vorbit. Dar ei s-au folosit de acest lucru”, a mai spus Cîțu.

”Azi, se poate ataca PSD foarte ușor și să rămână oamenii pe funcții”

„Trebuie să separăm lucrurile. Unele sunt funcții pe care ți le dă partidul, cum e președintele Senatului… Și nu am avut o problemă când a venit președintele partidului și mi-a spus că trebuie să fie liniște în coaliție.

Și am spus ”foarte bine, mă retrag”. Deși azi am văzut că se poate ataca PSD foarte ușor și să rămână oamenii pe funcții. Dar e ok… Aceea a fost o funcție pe care am câștigat-o în congres într-o luptă lungă cu fostul președinte al partiudlui.

Când ai președinți de filiale, cineva i-a convins că este OK să mergem în altă direcție și atunci nu mai am susținere, nu mai avea sens să rămân în politica partidului, pentru că aș fi putut să avansez acea politică a partidului cu care eu am candidat.

Am vrut să arăt că nu sunt un om care se ține de funcții.

Vreau ca românii să vadă cum a fost administrată România într-o guvernare adevărată liberală, în 2020, 2021 și cât am fost eu președinte PNL, nu s-au introdus taxe, și cum e condusă când PSD e la guvernare”, a mai declarat Florin Cîțu.

Citește și

George Simion, primul mesaj după nuntă: ”Sunteți pregătiți?”