Florin Cîțu a explicat dacă va fi nevoie de certificatul verde în România în vacanțe: ”Vrem vacanță mai sigură”

O veste importantă furnizată de premierul Florin Cîțu. Șeful Executivului a dat asigurări că în România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid.

Concret, de la 1 iunie, când este estimată ”revenirea la normalitate” de către autorități, cetățenii își vor putea petrece vacanța în interiorul țării fără a fi condiționați de un document prin care să demonstreze că sunt vaccinați, testați sau că au dobândit anticorpi în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

”Fiecare țară își va alege propriile metode de redeschidere a economiei”, a subliniat primul ministru, exprimându-și convingerea că România va avea la sfârșitul lunii iulie peste 10 milioane de persoane vaccinate.

Certificatul verde anti-Covid nu se va aplica în România, susține șeful Executivului.

”În niciun caz! În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanță fără! De aceea avem acest comitet interministerial pentru că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificatul verde!

Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare. Vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile.

Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a vorbit din nou despre cifre estimate pentru cei ce ar trebui sau vor să se vaccineze. ”De aceea, este foarte important cu toții – și aici fac un apel la toți politicienii, la coaliția de guvernare, la primarii aleși, la consilierii locali, la președinții de consilii județene – să meargă și să prezinte campania de vaccinare.

Toți românii trebuie să aibă informațiile la zi în ceea ce privește campania de vaccinare. Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Mergem mai repede decât am programat, dar e important ca toată lumea să vrea să se vaccineze.

Atunci putem vorbi despre o redeschidere a economiei aproape în totalitate. E nevoie să ne înregistrăm pe platformă, pentru că vom avea dozele de vaccin. Singura soluție să trecem peste această perioadă și să revenim la normalitate este vaccinarea”, a conchis premierul.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Competiția care leagă o Cetate de un Castel