--> -->

Florin Călinescu se reinventează: „Libertatea mea de acum începe”

Florin Călinescu a fost invitat în podcast-ul lui George Buhnici, unde a vorbit despre planurile sale de viitor, politică, televiziune și filmele românești care sunt acum pe val.

Renunță la televiziune

Cu o vastă experiență în televiziune, Florin Călinescu a fost văzut în ultimii ani ca jurat al emisiunii Românii au talent, de la Pro TV, post la care a renunțat în anul 2021. Ulterior, a moderat propriul său format TV: „Florin Călinescu Show”, care și-a încheiat brusc difuzarea, după doar câteva luni de difuzare.

De atunci, s-a retras de pe sticlă și a mărturisit că se ocupă de online, dorindu-și să creeze conținut pe YouTube, Instagram și TikTok. Recent, a fost invitat în podacst-ul lui George Buhnici, unde a discutat despre planurile sale de viitor.

Florin Călinescu a început prin a povesti despre începuturile sale la Pro TV, când tot ce voia era să impresioneze și să apară în „Pagini aurii”. Dezamăgirea a venit în momentul în care un șofer l-a oprit pe stradă și i-a cerut să fie mai natural la televizor. Când și-a dat seama că oamenii de rând sunt cei care formează audiența și îl urmăresc, a schimbat tactica.

„Dacă aveam 18 ani acum”

Acum, după ce tehnologia a luat amploare, Florin Călinescu a observat faptul că interesul publicului pentru televiziune a scăzut considerabil. Prim urmare, a hotărât să se reprofileze și să-și canalizeze energia și creativitatea în altă direcție și anume scenariile de film.

„Acum cred că mă apuc să scriu scenarii de film. Abia acum, pentru că sunt leneș, pentru că astăzi văd că este un public care părăsește…Fugim ca Spartacus, în masă, din televiziune, ca spectator.

Reîntineresc și eu, energii noi, formate noi, nu mai trebuie să mă duc…Știi ce povară era pentru mine? Am fost director la Teatrul Mic 15 ani și am jucat de două ori, nu-mi place să mă duc la ora fixată de alții undeva. Nu-mi place să mă duc să mă îmbrac fixat de alții.

Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde. Libertatea mea de acum începe. Îmi pare rău că nu mai am 18 ani.

Dacă eu eram acum la 18 ani și era situația tehnologică asta, mâine plecam în America și la ora asta eram cel mai tare creator de conținut de pe globul pământesc. Să nu te miri dacă o să mă vezi pe YouTube sau pe TikTok vorbind în engleză”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Despre filmele românești din ultima vreme

În această idee, Florin Călinescu a spus ce crede despre multitudinea de filme românești apărute în ultima perioadă. Producții independente ca Romina VTM sau Teambuilding au obținut încasări record, sute de mii de oameni au mers în cinema să le vadă, dar și-au atras și numeroase critici.

„Toate aceste producții sunt necesare, de la Teambuilding la Romina la Taximetriști, pentru că duc lumea acolo, la cinematograf. Și pentru asta, jos pălăria. Mai sunt importante pentru că și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii, nu jurii aranjate.

Respectul meu pentru oamenii care-și pun banii lor, care-și fac filmele pe munca lor, pe timpul lor”, a precizat fostul jurat de la „Românii au talent”.

Citește și

Poliția daneză a închis cazul părinților români acuzați că și-au maltratat bebelușul: ”Nevinovați”