Firea, la prezidențiale în 2024? ”Eu asta i-am spus și lui Victor Ponta”

Eșecul Gabrielei Firea în alegerile locale nu este considerat o mare înfrângere, cel puțin nu acum, la nivel declarativ. Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, nu înțelege de ce Firea nu a câștigat un nou mandat la Capitală, însă o vede, în continuare, un posibil candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024!

Social-democrații vor face o analiză amplă, iar Gabriela Firea ar putea fi candidatul PSD la alegerile din 2024. ”Nu pot să accept ideea că Gabriela Firea a pierdut aceste alegeri. În istoria politicii mondiale sunt președinți care au pierdut de multe ori înainte alegeri și au câștigat în ultima fază: Lincoln, de exemplu. Fără să facem comparații istorice, noi nu vom judeca simplist viitoarea candidatură pentru prezidențialele din 2024, pe care intenționăm să le câștigăm. Și de data asta cred că vom fi mai inteligenți decât înainte”, a declarat Vasile Dâncu, conform stiripesurse.ro.

Gabriela Firea anunțase marți, 29 septembrie, că ar fi dispusă să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă prioritar pentru ea ar rămâne recâștigarea Capitalei, din postura de primar general. ”Nu-mi doresc, clar, să candidez la prezidenţiale. I-am spus chiar lui Victor Ponta că doresc să particip la modernizarea Bucureştiului, iar dumnealui poate să participe la prezidenţiale”, a explicat Gabriela Firea.

”M-am ataşat foarte mult de bucureşteni, sunt de 30 de ani bucureşteancă (…) iubesc Bucureştiul, ţin la oameni, am venit cu plăcere la serviciu. Probabil am şi greşit din entuziasm, din dorinţa de a face multe deodată, de a intra în diferite zone în care simţeam că nu s-a făcut mare lucru. De exemplu, în domeniul Sănătăţii”, a spus Firea, într-o discuție cu Mihai Gâdea.

Citește și

Record de infectări cu Covid-19 în România. Vezi reacția premierului Orban