--> -->

Finanțatorul din Liga 1 interesat de Dinamo: ”Am fi mai mulți”

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, nu ar refuza posibilitatea de a se implica la Dinamo, în situația în care ”roș-albii” vor reuși să scape de datoria de 8 milioane de euro.

Afaceristul susține că o echipă cu un număr de suporteri atât de mare precum are Dinamo va atrage întotdeauna noi investitori, însă problemele financiare din acest moment îi împiedică pe ”câini” să atragă oameni care să pompeze bani în club.

”Trebuie să fie orb să nu vadă o asemenea oportunitate”

Iftime a dat exemplul Rapidului, formație care a falimentat, a luat-o de la capăt din Liga a 4-a, iar acum se luptă din nou pentru un loc de cupă europeană.

”Nu este un subiect pe care trebuie să îl dezvoltăm acum, pentru că nu are substrat, nu are substanță. Când o echipă de fotbal joacă cu casa închisă, cine vrea să investească în fotbal trebuie să fie orb să nu vadă o asemenea oportunitate.

Numai că, luând cazul Rapidului, care și în Liga 3 și în Liga 2 a jucat cu casa închisă, această rețetă trebuia reprodusă și la Dinamo. Dacă Dinamo nu ar avea acea datorie istorică, sunt absolut convins că, nu doar eu, am fi mulți interesați să investim la Dinamo.

Dar cu datoria istorică de aproape 8 milioane, e aproape imposibil pentru cineva ca mine sau ca alții să încerce să vină și să pună lucrurile la punct”, a spus Valeriu Iftime la Digi Sport.

Andrei Nicolescu: ”Vom coopta și alți antreprenori!”

Andrei Nicolescu, unul dintre noii acționari ai lui Dinamo, a dezvăluit că urmărește să coopteze și alți oameni de afaceri în acest proiect, pentru a readuce clubul în elita fotbalului românesc.

”Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc, anunțat, de altfel, și în comunicat. Cred că e util să fac o precizare: nu căutăm, nu ne așteptăm, nu visăm la „finanțatori”. Da, vă rog, să puneți și ghilimelele.

Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc!

Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sănătos, temeinic și pe termen lung”, a transmis Andrei Nicolescu.

Citește și

Reacții în lanț după decizia UEFA referitoare la harta Ungariei Mari