--> -->

Finala de la Iași: ”Ei sunt favoriți! Dar Dinamo e un pericol pentru toți”

Dinamo se pregătește de duelul extrem de important cu Politehnica Iași, sâmbătă, la ora 16:00, în Copou.

A fi sau a nu fi

Este un meci vital pentru formația lui Ovidiu Burcă, aflată la 4 puncte de grupul de cinci echipe, format din Csikszereda, Poli Iași, Buzău, Unirea Dej și Oțelul.

”Câinii” mai au apoi încă un meci tare până la finele lui 2022, cu FC Brașov, în deplasare, o altă contracandidată la top 6. În 2023 mai sunt doar trei etape, cu formații mai slab poziționate decât Dinamo, cu Unirea Constanța (acasă), Șelimbăr (deplasare) și Poli Timișoara (acasă).

Duelul de sâmbătă va fi unul special pentru un membru al staff-ului. Antrenorul cu portarii al echipei Dinamo, italianul Alessandro Caparco, revine sâmbătă în Copou, unde a apărat pentru Poli Iași în perioada 2014-2017, dar și în 2020, în finalul sezonului în care moldovenii au retrogradat din prima ligă.

”Mi-a rămas în suflet”

”Va fi un meci special pentru mine, cu siguranță. Tot timpul când revin la Iași e ceva special, îmi vin în minte multe gânduri, mă leagă amintiri foarte frumoase de Iași. Am apărat trei ani și jumătate la Iași și încă mai puteam juca trei-patru.

Politehnica Iași mi-a rămas la suflet. Iașiul m-a ajutat să mă relansez, dar și eu am ajutat Iașiul să obțină rezultate frumoase și să ajungă până în cupele europene. Iașiul este un oraș care merită mult mai mult în fotbal. Sincer, mi-e cam greu să vorbesc de Poli Iași în Liga a 2-a”, a declarat, pentru Liga2.ro, Alessandro Caparco.

Mizează pe adversar

Antrenorul portarilor de la Dinamo o vede favorită pe Poli Iași în meciul direct din Copou, dar și la câștigarea campionatului.

”Va fi un meci foarte greu pentru noi. Poli Iași este favorită la câștigarea campionatului, este echipa de Liga a 2-a cu cel mai mare buget. Sigur, este favorită și cu noi, are jucători cu experiență destul de bună, are câteva nume importante, dar mingea e rotundă. Se poate întâmpla orice. Este un campionat în care, după părerea mea, orice echipă poate câștiga cu oricare. Nu văd meciuri simple”, a completat italianul.

”Când am venit adversar ca fotbalist în Copou am pierdut tot timpul, iar ca antrenor am câștigat tot timpul. Am fost de două ori cu FC Voluntari și am câștigat, sper să fie așa și sâmbătă. Dar va fi foarte greu.

Mai avem două meciuri anul acesta, cu Poli Iași și FC Brașov și dacă vom obține două rezultate pozitive putem spera la play-off. La noi începe să se vadă tot mai mult mâna lui Ovidiu Burcă. Dinamo o să fie un pericol pentru toate echipele de acum încolo”, a mai spus Caparco.

Citește și

Dani Oțil i-a dăruit o mașină soției sale de ziua ei de naștere