Finala Cupei României U19 cu steagul și imnul Ținutului Secuiesc. Reacția șefilor FRF

Csikszereda s-a impus în Finala Cupei Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK, prin golul marcat de El Sawy în minutul 20.

Momente uluitoare

Csikszereda s-a impus în Finala Cupei Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK. La final, fotbaliștii celor două formații s-au aliniat în fața galeriei, au intonat imnul ”Ținutului Secuiesc” și au fluturat drapelul regiunii, sub privirile șefilor FRF, prezenți pe arena din Giulești pentru a înmâna trofeul și medaliile.

Peste 300 de fani ai lui Csikszereda și Sepsi au asistat la finala Cupei Elitelor U19, pe arena din Giulești. La final, aceștia s-au unit și au intonat imnul Ținutului Secuiesc. Printre scandări s-a numărat și ”Ria, Ria, Ungaria”, cântecul folosit de ultrașii maghiari la meciurile echipei naționale.

Fotbaliștii și oamenii din staff-urile celor două formații s-au aliniat în fața galeriei și au cântat la rândul lor, în timp ce fluturau un steag al Ținutului Secuiesc. La moment au asistat și reprezentanții Federației Române de Fotbal, în frunte cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

Stoichiță: ”Oamenii sunt liberi”

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei tehnice din cadrul FRF, a comentat momentul: „Nu e niciun fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și jucătorii se duc unde vor”.

Înaintea finalei dintre Csikszereda U19 și Sepsi U19, doar trei fotbaliști au dus mâna la piept în momentul intonării imnului ”Deșteaptă-te, române!”.

Cei trei jucători care au răspuns pozitiv momentului au fost Robert Hamciuc, Sergiu Șerban și Denis Rența, toți de la Sepsi. Restul fotbaliștilor însă nu au schițat niciun gest.

Miercurea Ciuc, respectiv Sfântu Gheorghe, sunt municipiile de reședință ale județelor cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), respectiv Covasna (73,7%).

Citește și

Sepsi a câștigat Cupa României! Gesturile de la ”Deșteaptă-te, române!”