FCSB, penalty controversat la Londra! Și CFR Cluj a suferit cu același arbitru

West Ham a întors scorul și a câștigat joi seară, 3-1 la Londra, prima partidă din grupa Conference League.

FCSB a jucat curajos o oră

Românii, încurajați frenetic de un grup numeros de conaționali în capitala Regatului Unit, au deschis scorul prin Cordea, au dominat pe alocuri, iar gazdele au înscris la primul șut pe poartă! La câteva minute după penalty-ului controversat primit de ”ciocănari”, Emerson (73) a marcat de 2-1, apoi, chiar dacă Târnovanu a mai scos de alte câteva ori, Antonio (90) a mai punctat o dată.

West Ham a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 65 a meciului cu FCSB, la scorul de 0-1, după un duel între Ștefan Târnovanu (22 de ani) și Maxwel Cornet (25 de ani).

FCSB a făcut o prima repriză excelentă pe London Stadium și a intrat în avantaj la cabine, 1-0, datorită reușitei lui Andrei Cordea din minutul 34. Elevii lui Dică au rezistat și în partea secundă, dar o fază la limită a adus egalarea.

Penalty controversat

În minutul 65, Maxwel Cornet a urmărit o minge lungă în careul celor de la FCSB. A sărit și a lovit mingea cu capul, moment în care s-a ciocnit cu Ștefan Târnovanu. Portarul vicecampioanei României a primit cartonaș galben, dar faza este una cel puțin interpretabilă!

În săritură, Cornet l-a izbit pe portar la nivelul abdomenului, dezechilibrându-l. Pe reluări se poate observa, într-adevăr, și faptul că Târnovanu îl atinge la nivelul capului. De altfel, Cornet nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit cu Fornals. Jarrod Bowen a transformat lovitura de pedeapsă și a restabilit egalitatea.

Penalty identic, același arbitru: victimă, CFR Cluj

”Centralul” francez Benoît Bastien, cel care a luat hotărârea penalty-ului în lipsa sistemului VAR, a luat o măsură identică și în decembrie 2020, când CFR Cluj părăsea Europa League la finalul unui eșec 1-2 cu Young Boys.

Penalty-ul dictat în minutul 90+3, după un fault comis de Bălgrădean, a provocat un scandal monstruos.

Citește și

Ultimele pregătiri la Dinamo – CSA Steaua. Ce va urma apoi pentru ”câini”