FCSB, out din Cupa României?! Ce precedente au mai fost, poziția FRF

FCSB a anunțat că nu va putea juca următoarele două meciuri din cauza problemelor de lot, iar acest lucru ar putea cauza eliminarea echipei din Cupa României, la masa verde!

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat că, în acest moment, doar 11 jucători sunt apți, astfel că meciul cu Farul nu se poate juca în week-end, în campionat. Gruparea bucureșteană a solicitat amânarea jocului, iar LFP ar urma să anunțe o decizie în scurt timp.

FRF, poziție fermă anul trecut

Mai mult, Stoica a precizat că FCSB nu poate juca nici meciul de miercuri, cu FC Voluntari, din optimile Cupa României, având în vedere că nu va recupera suficienți jucători. Partidele din această competiție sunt organizate de FRF, care nu acceptă reprogramarea meciurilor în cazul în care o echipă este afectată de COVID-19.

„În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma”, a transmis FRF, după tragerea la sorți pentru optimile Cupei României.

În sezonul trecut, FCSB a beneficiat de regula FRF la meciul cu Gloria Buzău, când adversarii nu au putut juca meciul din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19. Echipa bucureșteană a câștigat atunci la masa verde și s-a calificat, fără să joace, în optimile de finală ale competiției.

De asemenea, tot în stagiunea precedentă din Cupa României, Șelimbăr a pierdut din același motiv, la masa verde, contra Universității Cluj.
FCSB anunță că nu poate disputa următoarele două meciuri: „Nu dorim nimănui să ajungă în situația asta”.

Ce spune MM Stoica

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat că echipa are doar 11 jucători la dispoziție din cauza accidentărilor și a numeroaselor infectări cu noul coronavirus.

Pe lângă jucătorii de la prima echipă, FCSB are probleme și la nivelul academiei, mai mulți juniori fiind depistați pozitiv.

„Avem 11 jucători valizi, cu 2 portari.

Avem focar de covid și în academie, ieri fiind depistați pozitiv Fulga, Geană, Moraru, Buhai, Bănuț și Bulimar, testarea celorlalți având loc azi.

Nu putem juca nici măcar meciul de miercuri din Cupa României pentru că singurii jucători care ies din izolare înainte de ziua în care e programat sunt Straton și Șerban (accidentat), iar niciun alt fotbalist accidentat care e negativ nu poate reveni până atunci.

Nu avem soluții și nu dorim nimănui să ajungă în situația noastră.

P.S. Oricine ar putea specula regulamentele și să câștige la masa verde, “fabricând” 5 accidentări, dar în niciun caz Hagi și Popescu”, a anunțat Mihai Stoica, pe Facebook.

Valentin Crețu, Iulian Cristea, Sorin Șerban, Răzvan Oaidă, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe și Octavian Popescu sunt fotbaliștii de la FCSB depistați cu COVID-19.

Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Ovidiu Popescu, Adrian Șut, Octavian Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase, Andrei Burlacu și Ivan Mamut sunt fotbaliștii accidentați de la FCSB.

Andrei Vlad, Ștefan Târnovanu, Denis Haruț, Paulo Vinicius, Risto Radunovic, Darius Olaru, Ovidiu Perianu, Alexandru Musi, Ianis Stoica, Andrei Dumiter și Claudiu Keșeru sunt fotbaliștii valizi de la FCSB.

Citește și

Mircea Rednic e boier! Gestul antrenorului înaintea derby-ului cu Rapid