FCSB i-a suflat un jucător lui Dinamo. Burcă: ”Nimeni nu e perfect”

Un fotbalist de mare perspectivă se afla deja în baza de pregătire a „câinilor” și aproape că fusese convins să semneze, însă cu toate acestea, în ultima clipa s-a răzgândit și a ales să meargă la rivala FCSB.

Ovidiu Burcă, surprins total de alegerea lui Dan Spătaru: băiatul venise la Săftica!

Cu puțin timp înaintea derby-ului din runda precedentă, Rapid – Dinamo 4-0, Ovidiu Burcă a dezvăluit în fața reporterilor că la echipa sa sunt șanse mari să mai ajungă un transfer:

„Mai discutăm, dar vom vedea în ultimele zile dacă apare ceva senzațional. Mai pregătim aducerea unui jucător, vom vedea dacă vom reuși să-l convingem să vină alături de noi”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

A fost vorba despre Dan Spătaru, un tânăr mijlocaș ofensiv, în vârstă de doar 18 ani. Spătaru aparținea de Kids Tâmpa Brașov, iar în sezonul precedent a evoluat în Liga 2 din România, la FC Brașov.

Acolo a avut evoluții foarte apreciate, care i-au permis să intre pe radarul unor grupări importante din Superliga, precum Dinamo, FCSB sau Universitatea Craiova.

La un moment dat, oficialii lui Dinamo erau aproape convinși că și-au asigurat semnătura jucătorului, după ce Dan Spătaru le-a vizitat baza de pregătire și părea încântat de proiectul care i-a fost propus. Totuși, puștiul s-a răzgândit în cele din urmă și a refuzat Dinamo. În schimb, a ales să semneze cu echipa lui Gigi Becali, FCSB!

”E un jucător special, pe care ni l-am dorit foarte tare”

Ovidiu Burcă se declară surprins total de alegerea lui Dan Spătaru, dar spune că nu îi poartă pică talentatului mijlocaș:

„Noi am fost în negocieri cu un jucător care între timp a semnat cu FCSB, Dan Spătaru. E un tânăr de perspectivă al fotbalului românesc, noi credeam că ne putea ajuta, mai ales la regula U21. E un jucător special, pe care noi ni l-am dorit foarte tare. Eram în toiul negocierilor când am fost întrebat.

El a venit la București, s-a întâlnit cu noi, i-a plăcut tot ce a auzit, i-a plăcut și baza de pregătire. Cumva a fost surprinzător că a semnat cu FCSB, dar nu e nicio problemă. Nimeni nu e perfect! (n.r. – râde)

A ales să meargă la FCSB, asta este, noi îl așteptam să vină. Credeam foarte tare în el, e un jucător cum rar mai vezi astăzi. Îi urăm baftă, să fie sănătos. De-asta am spus că mai așteptam încă un jucător”, a declarat Burcă, la Radio Dinamo.

Ce a declarat Dan Spătaru după ce a semnat cu FCSB: „Am ajuns la echipa cu care țineam de mic!”

Nu mai puțin de 22 de meciuri a jucat Dan Spătaru pentru FC Brașov în sezonul precedent, reușind să ajute echipa cu 4 goluri și 3 pase decisive. El a împlinit 18 ani în luna martie, iar Transfermarkt îl evaluează în prezent la suma de 150.000 de euro.

„Au fost mai multe oferte în această vară. Sunt însă fericit că am ajuns la echipa cu care țineam de mic. Merg cu capul sus, plin de dorința de a demonstra ce pot. Am încredere în mine și abia aștept să încep treaba acolo. Le mulțumesc celor care m-au antrenat până acum și trebuie să recunosc, perioada petrecută la Tâmpa m-a ajutat enorm. Pentru că mi-a oferit șansa de a debuta la seniori, la o vârstă fragedă”, a declarat Dan Spătaru, potrivit Monitorul Expres.

Mijlocașul a semnat cu FCSB din postura de jucător împrumutat, însă roș-albaștrii au pus o clauză în contract prin care îl pot cumpăra definitiv la capătul sezonului 2023 – 2024.

Citește și

Simona Halep a apelat la ”filiera americană” pentru bătălia finală