FCSB – FCU Craiova, remiză pentru CFR Cluj și Dinamo

FCSB a avut ocazia de a se apropia la 6 puncte de liderul CFR Cluj, dar a clacat pe teren propriu cu FCU Craiova, scor final 2-2, și rămâne la 8 puncte sub ”vișinii”.

FCU Craiova a ratat ocazia de a se îndepărta și mai mult de Dinamo, fiind acum la 11 puncte, cu ”câinii” având un joc mai puțin de disputat, luni seară evoluând cu FC Botoșani, în deplasare.

Robert Popa, coșmarul lui FCSB

Gazdelor le-au trebuit practic 22 de minute până la prima ocazie, cu Andrei Cordea la capătul unei pase marca ”Octavian Popescu”. Însă Robert Popa a ”inventat” un reflex de mare portar și a respins în corner. Vinicius l-a luat apoi la țintă cu o lovitură de cap, iar lui Șut i-a respins spectaculos o minge ce se ducea sub ”transversală”.

Și cum se întâmplă de atâtea ori în fotbal, ocaziile se răzbună. Oltenilor le-a fost de ajuns o oportunitate, una!, ca să deschidă scorul. Van Durmen l-a deposedat pe Vali Crețu, balonul a ajuns la Bauza și de acolo la Claudiu Bălan. Execuție simplă, plasată, 0-1. Șut a avut imediat ocazia lui 1-1, însă același Popa i-a refuzat din nou golul!

Toni Petrea, izolat la domiciliu, sau Gigi?, a optat pentru mai multă viteză și precizie în fața porții adverse și i-a trimis în teren pe Vali Gheorghe și pe Ianis Stoica, letal cu Dinamo. Ideea cu Florinel Coman ”vârf” eșuase eșuase lamentabil.

Tot Keșeru

Însă FCU, o pacoste și-n tur, când Keșeru a înscris singurul gol al partidei din penalty, s-a ținut bine și i-a dat în continuare bătăi de cap viceliderului. Din minutul 61, FCSB a avut și un „vârf” veritabil în câmp, evident, Keșeru, însă egalarea a adus-o Oaidă, în urma unui assist spectaculos al lui Octavian Popescu: 1-1.

Lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal pentru roș-albaștri. Mai mult, când Achim l-a faultat pe Keșeru pe linia careului de 16 metri, sau cel puțin așa a părut, toată lumea a văzut penalty. Dar, surpriză, „centralul” Kovacs a dat lovitură liberă! Același Keșeru a irosit-o, iar la prima oportunitate din partea secundă, tot dintr-o directă”, Baeten l-a văzut prost plasat pe Vlad, 1-2.

Finalul? Incendiar. Iulian Cristea, din poziție bună, a șutat exact ca fundașul care este și balonul s-a dus doi metri peste transversală. Iar Dumiter nu l-a putut învinge pe Popa nici din 2-3 metri. Norocul FCSB-ului? Sidibe, cu un atac neglijent la Ianis Stoica. Penalty, Keșeru, 2-2.

Citește și

Presiune pe noul fotbalist de la Dinamo