FCSB a învins Farul după un penalty care i-a provocat o criză de nervi lui Hagi

Farul – FCSB, scor 0-1, a fost reeditarea finalei campionatului din sezonul precedent. Detaliul care a făcut diferența duminică seară în favoarea oaspeților este acela că echipa lui Gheorghe Hagi nu a mai reușit remontada, așa cum s-a întâmplat în luna mai.

Atunci, FCSB a condus cu 2-0, dar ”marinarii” au revenit senzațional și au învins cu 3-2, adjudecându-și campionatul!

În această seară, diferența a fost făcută de un penalty contestat de către gazde, vehement chiar de către Gheorghe Hagi.

Sebastian Colțescu a dictat un penalty în minutul 56 al derby-ului Farul – FCSB, pentru un presupus fault comis de Tudor Băluță asupra lui Adrian Șut.

FCSB a avut minute bune în repriza secundă a duelului de la Ovidiu. O acțiune prelungită în careul advers a adus și cea mai controversată fază a partidei.

Cum s-a derulat faza-cheie a meciului

În minutul 55, mingea a ricoșat din Tudor Băluță la Adrian Șut. În duelul pentru minge, cei doi s-au ciocnit, piciorul drept al lui Șut în piciorul stâng al lui Băluță. Duelul este ușor și nu este clar cine l-a inițiat.

Plasat excelent, la 4 metri de fază, fără vreun obstacol pe traiectorie, „centralul” Sebastian Colțescu a dictat penalty fără să ezite. Adrian Șut s-a prăbușit pe gazon și a acuzat un contact puternic. Arbitrii din camera VAR, Marcel Bîrsan și Cristina Trandafir, nu au intervenit.

Gică Hagi a făcut o criză de nervi

Darius Olaru a transformat fără emoții pentru 1-0 și a declanșat furia „Regelui”.

Gică Hagi a protestat vehement. S-a năpustit asupra arbitrului de rezervă Bogdan Dumitrache, apoi a cerut explicații și din partea lui Sebastian Colțescu. L-a întrebat de ce nu a mers să verifice faza la monitorul VAR montat la marginea careului.

Hagi s-a ales cu un cartonaș galben. Este al doilea eșec consecutiv fără gol marcat pentru campioana României, după 0-4 cu FCU Craiova, iar vineri Farul vine în Capitală să joace contra lui Dinamo.

Citește și

Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu, mesaj după arestarea Mirunei Pascu: ”Îi învit din nou la cimitir”