--> -->

FC Argeș, echipa norocului! Adversar suplimentar pentru ”câini”

Dinamo – FC Argeș, turul barajului de promovare/menținere în Superligă, se va juca luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Returul este prevăzut pe 3 iunie, în Trivale.

Dinamo are un adversar în plus: norocul adversarei

Dinamo își joacă viitorul în dubla manșă de la baraj contra unei echipe frecvent „mângâiate” de noroc în ultimii ani, conform unei analize GSP. FC Argeș a promovat în ultima secundă în 2020, a prins play-off-ul în 2022 după ce a stat 29 de etape în afara primelor șase locuri, iar acum a evitat retrogradarea directă printr-un joc fantastic al rezultatelor!

FC Argeș, una dintre cele mai impredictibile echipe ale ultimilor ani, a rămas singurul obstacol între Dinamo și o posibilă revenire a „câinilor” pe prima scenă.

Misiunea roș-albilor se anunță, însă, extrem de dificilă. Mai experimentați, cu un lot superior din punct de vedere valoric, piteștenii au și un atu nevăzut în fața dinamoviștilor: dețin o doză considerabilă de șansă, care le-a surâs în câteva momente vitale din ultimii ani.

Mai norocoși de atât nu se poate! 3 momente în care destinul i-a surâs lui FC Argeș

Argeșul a promovat „la braț” cu UTA în 2020, însă doar de pe locul secund. O poziție de care alb-violeții au fost siguri abia după prelungirile dramatice din meciul Rapid – Turris 1-1, când giuleștenii au egalat la ultima fază a partidei și le-au refuzat teleormănenilor visul promovării. Cu o victorie, echipa din Turnu Măgurele era sigură de intrarea în „A”, însă Jorza a egalat pentru Rapid printr-un șut deviat în al șaselea minut al prelungirilor!

Doar doi ani mai târziu, cu Andrei Prepeliță pe bancă, FC Argeș izbutea cea mai importantă performanță după două decenii „cenușii”: se califica în premieră în play-off de pe locul 4, deși, timp de 29 de etape, echipa nu fusese nici măcar o dată clasată între primele 6 poziții.

Victoria care i-a propulsat pe argeșeni în play-off a venit tot în urma unui meci interzis cardiacilor, un 2-1 reușit in-extremis la Botoșani, într-un meci în care gazdelor li s-a refuzat un penalty în prelungiri. La egal, oaspeții nu s-ar mai fi calificat în play-off.

Și-acum s-au salvat in extremis

În fine, sorții i-au zâmbit din nou lui FC Argeș în finalul acestui play-out. Deși echipa nu reușea să „evadeze” sub nicio formă din zona locurilor direct retrogradabile, Vintilă&co. au fost ținuți în viață de o serie de împrejurări ideale.

Contracandidata Chindia, spre exemplu, avea nevoie de o victorie în ultimul meci, la debutul pe noul stadion, pentru a-i retrograda pe argeșeni, dar s-a împotmolit” cu Voluntari și a picat în „B”!

În același timp, „vulturii violeți” au mai avut un „aliat” important: sistemul VAR, care i-a scos în momente cheie atât cu UTA (2-2), cât și cu Petrolul (3-2). Și la meciul cu Dinamo va fi VAR.

Citește și

Cătălin Botezatu comentează ținutele purtate de Smiley și Gina Pistol la nuntă: „Îi caracterizează”