--> -->

FC Argeș anunță cum se va război cu Dinamo: „Vă dau scris că nu câștigăm la Comisii”

FC Argeș – Dinamo (manșa secundă a barajului) are loc diseară, de la ora 21:00. Meciul va fi și în direct la TV pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1. În tur, Dinamo s-a impus cu 6-1 pe Arena Națională.

FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea manșei secunde a barajului de promovare/menținere în Superliga: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a lui Dinamo. Viorel Tudose, sponsorul oficial al piteștenilor, susține că echipa lui are șanse mari de reușită cu acest caz, la TAS.

Piteștenii își fac curaj: „La TAS procentajul este destul de ridicat”

„La Comisii, vă dau scris, nu o să câștigăm, dar la TAS procentajul este destul de ridicat. Avem un precedent în fotbalul românesc, cel din 2013, Rapid – Chiajna. E un precedent periculos”, a declarat Tudose în emisiunea „Liga Digi Sport”.

Ce s-a întâmplat în sezonul 2013-2014?

Comitetul Executiv a decis disputarea unui baraj între Rapid şi Chiajna pentru rămânere în L1. Rapid a câştigat partida, dar Chiajna a contestat la TAS dreptul giuleştenilor de a evolua pe prima scenă şi a avut câştig de cauză.

Deşi noul campionat s-a disputat, timp de două etape, cu Rapid, Chiajna a fost reprimită şi a fost nevoită să joace și meciurile din urmă.

Dinamo, reacție oficială: „Termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit”

Prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, Dinamo a publicat un comunicat pe Facebook intitulat „Totul se joacă pe teren!”.

„Câinii” susțin că licența lor pentru Liga 1 nu mai poate fi contestată, întrucât termenul pentru astfel de cereri a expirat, și că există un plan de reorganizare deja aprobat de instanță.

„În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă.

În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare.

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta.

Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024”, informează Dinamo.

„Dinamo a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga 1”

Apoi, Dinamo îi bate obrazul Argeșului și îi asigură pe suporteri că promovarea în Superliga depinde doar de rezultatul final al barajului:

„Considerăm că acest demers este totalmente nefondat. De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză – acest club deținând o licență de Liga I și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații.

Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție!

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga I, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni.

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie ca cel mai bun să învingă și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”.
FC Argeș cere retragerea licenței de Liga 1 acordată lui Dinamo și câștigarea barajului la „masa verde”

Piteștenii solicită retragerea licenței de Liga 1 primită de clubul din „Ștefan cel Mare” și câștigarea barajului împotriva „câinilor roșii” la „masa verde”, ceea ce ar însemna că „vulturii violeți” ar urma să rămână în Superliga și în sezonul următor.

Într-o adresă trimisă în cursul zilei de astăzi Federației Române de Fotbal, oficialii clubului FC Argeș au cerut retragerea licenței de primă ligă acordată lui Dinamo și au invocat faptul că, pentru ca un club să primească licența de Liga 1, trebuie să demonstreze că nu mai are datorii restante după data de 31 martie.

Citește și

Câți bani din chirii a făcut anul trecut Klaus Iohannis. Ce salariu, de profesoară, are Carmen Iohannis