--> -->

Favorit la funcția de administrator special la Dinamo

Atât Dorin Șerdean, administratorul firmei Lotus, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA, cât și Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar – RTZ & Partners SPRL au purtat, în ultimul timp, negocieri cu mai mulți oameni de afaceri și reprezentanți ai unor firme și fonduri de investiții interesante pentru a prelua clubul.

Mogul în media

Printre aceștia se numără și Adrian Tomșa, acționar în cadrul Clever Media, trustul care deține mai multe posturi tv, precum Prima TV, Prima Sport, Agro TV sau Profit TV și partener în cadrul EAD Interactive SRL, firma care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1 până în 2024.

Negocierile cu Adrian Tomșa sunt destul de avansate, iar în cazul în care omul de afaceri ardelean se va implica la Dinamo, direct sau printr-o firmă pe care o are în portofoliu, Ovidiu Burcă ar urma să fie numit noul antrenor al ”câinilor”.

Chiar dacă a negat orice posibilitate de a prelua Dinamo, Burcă, antrenorul care a promovat Slatina în liga secundă la finalul sezonului trecut, se află, de câteva săptămâni, în mijlocul strategiilor.

Răspunsul este legat de un tânăr implicat în negocierile pentru vânzarea lui Dinamo. Este vorba de Vlad Iacob, un nume care nu spune foarte multe în fața iubitorilor fotbalului mioritic, însă care, din informațiile Playsport, în cazul în care tranzacția va fi finalizată, urmează să fie numit în postul de administrator special, funcție deținută de Iuliu Mureșan.

Școlit la Johann Cruyff Institute

Vlad Iacob este fiul lui Dorin Iacob, om de afaceri, fost secretar executiv al Partidului Democrat, apropiat, în trecut, cu fostul președinte Traian Băsescu, în prezent analist politic, un obișnuit al studiourilor postului Realitatea TV.

Vlad Iacob este cel ce-a intermediat discuțiile cu Adrian Tomșa, ”vânzarea lui Dinamo”.

Potrivit profilului de pe rețeaua socială Linked in, Vlad Iacob a absolvit Academia de Studii Economice din București și a terminat un master în management sportiv, la Barcelona, în cadrul Johan Cruyff Institute.

Mai mult, în timpul negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo, Vlad Iacob a purtat discuții cu mai toți factorii decizionali, Dorin Șerdean și Răzvan Zăvăleanu.

Tatăl apropiat de Băsescu

De asemenea, acesta a mers în persoană la sediul Computerland pentru a avea o discuție cu Nicolae Badea – fost șef al Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA, în prezent președinte fondator al societății și persoană cheie în cadrul ACS FC Dinamo București (n.red. Nicolae Badea controlează 7% din SC Dinamo 1948 SA) – legată de o eventuală vânzare a clubului din Ștefan cel Mare.

Mai mult, Vlad Iacob s-a aflat în tribune și la amicalul ”cu circuit închis” dintre Concordia Chiajna și Dinamo, acolo unde au mers și Răzvan Zăvăleanu, Costel Orac sau Cornel Țălnar, partidă pe care formația alb-roșie a pierdut-o, la limită, scor 1-0.

Citește și

Dana Budeanu: ”Zero, nu înseamnă nimic, trebuie să vândă iar”