--> -->

Farul le-a stins lumina. Beznă în jocul lui Dinamo

Final de an pentru Dinamo! Și ce an de coșmar pentru roș-albi, care au avut parte doar de emoții și dezamăgiri.

Învinși dramatic de Mioveni în prelungiri, băieții lui Rednic au vrut să-și ia revanșa în fața fanilor contra celor de la Farul.

Rednic a schimbat iar primul 11, din cauza suspendărilor lui Răuță, Andrei Radu și Sorescu, dar și a accidentărilor lui Pinto, Ehmann și Grigore. Giani Crețu, Giafer, Măgureanu și Itu și-au făcut loc printre titulari la ultimul meci din 2021.

Ce chin, ce jale – hitul anului

Ciobanu a încercat să dezghețe repede atmosfera de pe stadionul din Ștefan cel Mare, cu un șut puternic, care a ratat ținta. Jefte, unul din jucătorii cărora le place să marcheze contra lui Dinamo, nu i-a dat nici el prea mari emoții lui Eșanu, revenit în poartă după gafele teribile ale lui Iliev.

Răzvan Popa, care a făcut pereche în centrul defensivei cu Giafer, a ajuns și în atac și a șutat de la 25 de metri. Aioani nu a făcut un efort prea mare pentru a prinde balonul.

Jefte a fost la câțiva centimetri de 0-1. A primit o pasă de la un coleg, l-a trimis după țigări pe Popa, a tras la colțul lung, dar mingea a nimerit bara. Războiul spaniolului cu Eșanu a continuat în minutul 26, când portarul dinamovist a scos cu piciorul, ca la handbal, balonul șutat de atacantul lui Hagi din 7 metri.

Gazdele au cerut gol în minutul 33, când Răzvan Popa a plutit peste fundașii adverși, la o lovitură de colț, și a trimis cu capul spre poartă. Reluările au arătat că asistentul a avut dreptate lăsând jocul să continue.

Două goluri în două minute

Ratangiul serii, Jefte, a ținut capul de afiș și în partea a doua. În minutul 52 a încercat un gol cu călcâiul, însă mingea s-a dus peste. A răzbunat însă toate ocaziile irosite câteva zeci de secunde mai târziu, când a reluat din 7 metri un balon trimis cu capul de Larie.

A fost momentul care le-a dat aripi constănțenilor. La un contraatac de manual, servit de Jefte, Ganea a trecut elegant de invizibilul Popa și l-a executat scurt pe Eșanu, la colțul scurt.

Umbre

Itu a încercat să înceapă o remontada spectaculoasă. A inventat un șut puternic din colțul careului mare, fără a-l deranja pe Aioani. Ratarea sezonului a venit în minutul 63, la un corner al celor de la Farul. Pe rând, Jefte și Ganea au nimerit barele porții lui Eșanu. Abia intrat pe teren, Adrian Petre a bătut la o palmă de vinclu o lovitură liberă de la 22 de metri.

La poarta cealaltă, Măgureanu a încercat să marcheze cu un șut de la distanță, însă a trimis mingea chiar pe direcția lui Aioani, care s-a mai dezmorțit un pic. Purece a închis statistica partidei și a anului 2021, expediind balonul pe lângă poarta lui Eșanu.

Dinamo termină anul pe poziția a 15-a în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte, la 7 lungimi în spatele celor de la FCU Craiova, aflată pe loc de baraj. Farul este pe 6, loc care duce în play-off, cu 32 de puncte. Primul duel din 2022 pentru Dinamo va avea loc peste o lună, în deplasare, cu FC Argeș.

DINAMO – FARUL 0-2

Dinamo: Eșanu – Crețu, R. Popa (64 Nunic), Giafer, Kainourgios – Măgureanu (82 Stan), Carp, Itu, Bordușanu (82 Bani) – Torje (72 Amzar) – Ivanovski (82 Țîră).

Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghiță, De Nooijer – Pires (74 Dussaut), Artean, Grameni (64 Pitu) – Ganea (64 Petre), Jefte (82 Popescu), Ciobanu (64 Purece).

Citește și

Scandalul zilei: ”Attencion, madame! Șobolăneală” vs ”Impostorul”