Fanii ”câinilor” vor control doping! Cristi Balaj: ”Eu asta vă spun”

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB, de miercuri seara, de la ora 20:45, este aprins de ultima decizie din tabăra gazdelor. Fanii din programul DDB cer control antidoping!

Suporterii DDB consideră obligatoriu un control antidoping la derby-ul cu FCSB și lansează 6 acuzații grave la adresa rivalilor. Consideră că revenirea preparatorului Thomas Neubert, cel care a făcut celebre ”punguțele cu lichid galben”, a adus o prospețime suspectă la formația patronată de Gigi Becali!

”6 MOTIVE PENTRU CONTROL ANTI-DOPING LA FCSB:

1. Pentru că sunt cunoscuți pentru practici necurate de ani de zile;

2. Pentru că atunci când au mai fost controlați au dispărut de la antrenament toți titularii;

3. Pentru că au o clinică medicală de casă unde testele covid sunt măsluite;

4. Pentru că au patentat punguțele cu lichid galben;

5. Pentru că și-au băgat gaze în anus și au făcut investiții în aparatură de ozonoterapie (insuflații rectale);

6. Pentru că mai mulți antrenori care i-au avut adversari pe cei de la fcsb au declarat că ceva nu e în regulă cu forma fizică a fcsb-iștilor pe final de meci.

Într-o investigație a Gazetei Sporturilor apar câteva declarații halucinante ale jucătorilor și ale unor oficiali de la FCSB, în legătură cu practica insuflațiilor rectale practicate în club.

Jucătorii FCSB pot fenta controlul anti-doping așa cum au făcut-o și în trecut, mai ales că de cele mai multe ori s-au orientat către metode care sunt greu de depistat. Iată ce declară cunoscutul biochimist Dorel Tocitu: “Un control doping negativ la un sportiv nu înseamnă că acel sportiv nu s-a dopat, ci înseamnă că, în ziua controlului, în corpul lui nu poate fi depistată o substanţă de pe lista interzisă”, se arată în comunicatul emis de DDB.

Conform regulamentului, echipa care solicită controlul este obligată să plătească toate costurile și să pună la dispoziția Agenției Naționale Antidoping același număr de jucători pentru a fi testați.

O testare antidoping este destul de costisitoare. Cel puțin în 2019 preţul pentru fiecare test în parte era de 1.550 de lei. 900 de lei costa recoltarea probei, care se face de un colaborator al ANAD şi presupune recipiente speciale. Apoi, se adaugă 655 de lei costul analizei. Pentru un meci de Liga 1 e obligatoriu ca numărul de fotbalişti testaţi să fie par, ca să fie selecţionaţi, prin tragere la sorţi, un număr egal de la cele două formaţii. Practic, o testare minimă la un meci, câte un jucător de la fiecare formaţie ar costa 3.100 de lei, adică în jur de 650 de euro.

Șeful ANAD, Cristian Balaj a dezvoltat subiectul la DigiSport. „Federațiile, cluburile, asociațiile pot să solicite control doping atunci când vorbim de competiție. Dacă o echipă care solicită să se facă test la echipa adversă, obligatoriu trebuie să suporte aceste controale, iar același număr egal trebuie să suporte și pentru propria echipă.

ANAD e cea care decide ce jucători vor fi controlați. Niciodată nu am anunțat și nu vom anunța cand și dacă vom face controale, sau dacă există comandă pentru un control doping. Clubul poate să spune ce dorește.

De fiecare dată când un club sau o federație a solicitat, noi am răspuns prezent. Despre acest subiect, noi nu putem să spunem nimic. Eu am spus ce îmi permite regulamentul.

Nu pot să spun, pentru că niciodată nu anunțăm dacă se va face un control înainte să o facem. E ca și cum am informa jucătorii că facem asta și atunci arunci banii pe geam și e împotriva codului”, a spus Cristian Balaj la Digi Sport Special.

Citește și

ÎPS Teodosie: ”Nu ne intimidăm, nu schimbăm ritualul botezului. Așa a fost și cu lingurița!”