Fabulosul Fabbrini o duce pe Dinamo în optimile Cupei

Fără bani, dar încărcați de promisiuni de la don Pablo Cortacero – așa au plecat jucătorii lui Dinamo spre stadion, pentru meciul cu Viitorul, din 16-imile Cupei României. În “Ștefan cel Mare” au fost așteptați de zeci de fani, care au aprins seara cu torțe și fumigene.

Impulsionați de atașamentul fanilor, băieții lui Contra au început bine duelul cu formația constănțeană. Camara a avut două ocazii în două minute. Prima dată a tras de la marginea careului. Apoi a pătruns pe stânga și a împins balonul spre poartă. De fiecare dată, mingea s-a dus pe lângă. Minutul 11 a adus însă și primul gol. Diego Fabbrini a prins un șut fabulos de la 18 metri și balonul a “deranjat păianjenii”, ca pe vremea lui Claudiu Niculescu.

După doar 3 minute, Sorescu l-a copiat pe colegul său, dar de pe partea dreaptă. A fost găsit impecabil de Camara și a plasat o bombă care a explodat la colțul lung al porții lui Căbuz. 2-0 în minutul 14! Abia atunci au încercat oaspeții să iasă la atac. Gaztanaga a fost primul care a sperat să reducă din diferență cu un șut puternic, fără a schimba tabela. Dincolo, Gabi Iancu a vrut să dribleze toată apărarea roș-albilor și a tras tare, exact pe direcția lui Hinojo.

Puljic putea duce scorul la 3-0. A scăpat singur cu Căbuz, după o deviere a lui Nemec. Portarul Viitorului a parat incredibil. Sorescu a încheiat și el cu șut o acțiune personală, fără a-i da emoții portarului constănțean.

Contra l-a trimis imediat după pauză pe teren pe Borja Valle. Fabbrini a avut, totuși, prima ocazie a părții secunde, cu un șut de la distanță. Dinamo putea marca după o fază ciudată. Paul Anton a bătut o lovitură liberă, mingea l-a nimerit în spate pe Nemec, iar balonul a fost scos de sub bară de Căbuz. Portarul Viitorului a fost la un pas s-o comită grav. A degajat fix la Sorescu, dar lobul timișoreanului n-a nimerit poarta. După doar 1 minut, tot Sorescu s-a aflat la finalizare, dar Căbuz a scos de pe linia porții.

Au fost emoții după o ciocnire între Puljic și Ganea, dar cei doi au continuat meciul. În minutul 89, Fabbrini a pus cireașa pe tortul victoriei dinamoviste. A trimis o “acoladă” fantastică la colțul lung și Dinamo – Viitorul s-a terminat 3-0.

Pentru Dinamo, urmează două meciuri de campionat în care ar putea aduna maximum de puncte: la Pitești, cu FC Argeș, și acasă cu Poli Iași. Rămâne de văzut dacă înaintea acestor partide va sosi în România și Pablo Cortacero, devenit persona non-grata în “Ștefan cel Mare”.

Dinamo: Rene Hinojo – Sorescu, Puljic, R. Grigore, I. Lopez – Anton (90+3 Achim), Răuță (72 Aleix Garcia) – J. Camara (90+3 Ahmed Bani), Măgureanu (46 Borja Valle), Fabbrini – Nemec.

Viitorul: Căbuz – Boboc, Dobrosavlevici, Ortega Martinez, de Nooijer – Gaztanaga, Artean (77 Matei) – Ciobanu (58 Stoian), G. Iancu, Mățan (77 Ganea) – Luckassen.

Citește și

Oficialul lui Dinamo: ”Am vorbit cu Pablo, pe WhatsApp, dă două milioane de euro”

No Comments Yet

Comments are closed